Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В області залишиться лише п’ять місцевих прокуратур

В області залишиться лише п’ять місцевих прокуратур
ВІДЕО ДНЯ

Сьогодні, 29 вересня прокурор Закарпатської області Володимир Янко зустрівся з журналістами. Темою прес-конференції стали результати діяльності роботи цього органу за 9 місяців цього року. Особливим питаннями у виступі прокурора була боротьба з кримінально-караною корупцією.

З початку року правоохоронні органи розпочали 101 кримінальне провадження про корупційні правопорушення. Щоправда, лише 2 з винуватців отримали реальний термін покарання, інші особи відбулися умовними термінами та штрафами.

Реклама

Серед тих, кого притягують до відповідальності є 3 податківці, 6 митників, 3 міліціонери, 2 прикордонники, 1 працівник лісової охорони та 1 працівник установи виконання покарань. Наразі в судах, як зазначив виступаючий, перебуває 20 кримінальних проваджень за корупційні діяння, які були вчинені після 25 січня цього року. Отже, ці особи вже отримають реальний термін ув’язнення за скоєні злочини.

За словами очільника, прокуратуру будуть реорганізовувати і в нашій області залишиться 5 місцевих прокуратур: Ужгородська, Мукачівська, Берегівська, Хустська, Тячівська. Наразі кандидати проходять 4-рівневий конкурс на заміщення посад і вже пройшли два рівні.

Реклама

На посади відбиратимуть кращих. Після завершення тестувань складуть рейтингові списки. Той, хто матиме найменший рейтинг, той з прокуратури буде звільнений. Наразі в конкурсі участь беруть не тільки працівники прокуратури, але й особи, які мають стаж роботи в юриспруденції не менше 5 років. Скорочення прокуратури буде досить суттєвим і не всі ті, хто зараз працює, залишаться на посадах в органах прокуратури.

Далі Володимир Янко відповів на запитання журналістів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно