Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Чинадіївський дитбудинок реформують згідно прийнятої соціальної програми

Чинадіївський дитбудинок реформують згідно прийнятої соціальної програми

Чинадіївський дитбудинок реформують згідно прийнятої соціальної програми
Сьогодні в мережі Інтернет активно обговорюють питання про закриття дитячого будинку у селищі Чинадієво. Інтернет-видання «Панорама Мукачева» вирішило звернутися до директора дитбудинку Світлани...

Сьогодні в мережі Інтернет активно обговорюють питання про закриття дитячого будинку у селищі Чинадієво. Інтернет-видання «Панорама Мукачева» вирішило звернутися до директора дитбудинку Світлани Йосипівни Софілканич і поцікавитись цим питанням.

ВІДЕО ДНЯ

Як зазначила Світлана Йосипівна, про будь-яке закриття вона нічого не знає і її ніхто не повідомляв. «Так, згідно прийнятого закону, заклади такого типу, як Чинадіївський дитбудинок, будуть реформувати. Але, на мою думку, вони мають право на життя. Ми тут всіма силами намагалися зробити для дітей комфортні умови проживання, у нас гарне харчування, наші учні відвідують загальноосвітню школу. І, думаю, нам це вдалося зробити. Як би не було, але ми зараз працюємо у штатному режимі». Директор навчально-виховного закладу також зазначила, що працівники завжди намагаються максимально наблизити умови проживання дітей до домашніх, а відносини між дітьми і працівниками до родинних.

До слова, Чинадіївський дитячий будинок створений для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, у якому вони перебувають від трьох років до здобуття певного рівня освіти, а в разі необхідності – до повноліття. Він перебуває на повному державному утриманні за рахунок коштів місцевого бюджету та інших, не заборонених законодавством, джерел фінансування.

Реклама

Зараз тут виховуються 80 дітей та працює 94 працівники (40 людей на зміні). Матеріально-технічна база закладу знаходиться на високому рівні.

Чинадіївський дитбудинок реформують згідно прийнятої соціальної програми – 01
Реклама

Світлана Йосипівна також зазначила, що реформування закладів відповідного типу було обговорено на розширеному засіданні колегії департаменту освіти і науки, молоді та спорту Закарпатської обласної державної адміністрації. «Усвідомлення того, що дитина повинна виховуватися в родині, спонукає до вжиття необхідних кроків у цьому напрямку. Будинки сімейного типу, прийомна сім’я, опікунство та соціальний супровід – це ті чинники, що мають допомогти кожному вихованцю інтернатного закладу адаптуватися в житті, реалізувати себе в суспільстві», – так тоді прокоментував Іван Качур ініціативу Президента України зобов’язати органи місцевого самоврядування вжити заходи щодо забезпечення оптимізації мережі інтернатних закладів шляхом створення на їх базі центрів соціальної підтримки сімей та дітей, соціальних гуртожитків для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, дошкільних навчальних закладів та інших закладів для дітей.

Нагадаємо, згідно ухваленого рішення «Про Регіональну цільову соціальну програму реформування системи закладів для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, на 2012-2017 роки» мають бути реформовані всі заклади інтернатного типу в так звані будинки сімейного типу.

Чинадіївський дитбудинок реформують згідно прийнятої соціальної програми – 02
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно