Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Залужанській ЗОШ діє музей видатних випускників цього навчального закладу (ФОТО)

У Залужанській ЗОШ діє музей видатних випускників цього навчального закладу (ФОТО)

У Залужанській ЗОШ діє музей видатних випускників цього навчального закладу (ФОТО)
15 листопада минулого року в Залужанській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Мукачівського району було урочисто відкрито музей видатних випускників цього навчального закладу. Як тільки не...

15 листопада минулого року в Залужанській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Мукачівського району було урочисто відкрито музей видатних випускників цього навчального закладу.

ВІДЕО ДНЯ

Як тільки не називають музеї – і хранителями народної пам’яті, і пам’ятною книгою людства… А тому роль музейних закладів важко переоцінити у сучасних умовах розвитку українського суспільства. Адже ефективне виховання підростаючого покоління відбувається на основі використання життєвого прикладу особистостей, які своєю наполегливою, самовідданою працею досягли вагомих здобутків як у професійній , так і громадській царині, залишили помітний слід в історії рідного краю і держави в цілому.

Серед таких знакових пересічних особистостей – наших земляків і сучасників – чи не найвідомішою постаттю у суверенній Україні є виходець із села Ромочевиця, випускник Залужанської середньої школи 1955 року Василь Васильович Дурдинець, якому судилося сягнути державного, політичного і громадського олімпу, обіймати найвищі державні посади в Україні. І нині Василь Васильович – генерал внутрішньої служби України, радник МВС України, голова Наглядової ради Національної академії внутрішніх справ України – на передовій державотворення.

Реклама
У Залужанській ЗОШ діє музей видатних випускників цього навчального закладу (ФОТО) – 01

Дбаючи про щасливу долю кожного з 239 нинішніх учнів Залужанської школи, їх іменитий земляк ініціював створення і відкриття у навчальному закладі музею видатних випускників, щоб кожен школяр міг упевнитися на практиці в реалістичності життєвого кредо В.В. Дурдинця: «Пам’ятайте: доля, кар’єра, удача залежить передусім від вас!» Під цими словами могли б упевнено підписатися й інші відомі випускники цієї школи і вихідці із Залужжя: перший заступник міністра лісової та деревообробної промисловості УРСР Петро Дурдинець, відомий педагог і письменник Іван Чопей, заслужені вчителі України Софія Дуфинець, Октавія Загвойська, заслужений діяч мистецтв України Федір Турянин, кандидат хімічних наук, доцент Марія Шманько, заслужений працівник сфери послуг України Василь Алмашій та інші, що представлені у музейній експозиції.

Реклама
У Залужанській ЗОШ діє музей видатних випускників цього навчального закладу (ФОТО) – 02

За словами директора школи Надії Матьоли пошуково-дослідницька робота під керівництвом заслуженого вчителя України Михайла Алмашія триває. Вже нині музей, яким завідує заступник директора школи Наталія Галько, став центром виховної роботи. Хочеться вірити, що всі школи району та області наслідуватимуть позитивний приклад залужанських колег і так само гордитимуться своїми випускниками, пропагуючи їх життєвий шлях.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно