Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

До міліції Іршави прийшло більше двох десятків школярів

До міліції Іршави прийшло більше двох десятків школярів

У рамках проведення Тижня правових знань старшокласники Ільницької ЗОШ І-ІІІ ступенів завітали до Іршавського райвідділу міліції. Більше двох десятків школярів мали можливість ознайомитись із роботою правоохоронців.

ВІДЕО ДНЯ

Прибувши до Іршавського райвідділу, школярі опинились на подвір′ї, де знаходяться службові спецавтомобілі. При вході їх зустріла оперуповноважений відділу кримінальної міліції у справах дітей старший лейтенант міліції Яна Горзов, – повідомляє Іршавський РВ УМВС. 

Екскурсія розпочалась з чергової частини. Тут учнів цікавило все: куди потрапляє дзвінок, якщо телефонувати на «102», як виїжджають правоохоронці на виклик, що зображено на моніторах, виведених у чергову частину та інше. 

Реклама

Далі школярів запросили до актового залу райвідділу, де правоохоронці проводять наради, учбові заняття. Тут їх очікувала цікава бесіда з в.о.начальника Іршавського райвідділу міліції Юрієм Огняником.

Говорили про роботу міліції, про працівників, які зараз несуть службу в зоні АТО, про затримання злочинців, розкриття злочинів та яке покарання можуть понести неповнолітні у разі  скоєння злочинів. З цього приводу виникла дискусія, у якій обговорили, як правильно поступити, якщо товариш хоче скоїти крадіжку. 

Реклама

Та найбільш враження на старшокласників справили спецзасоби, якими користуються правоохоронці. Бажаючі мали можливість одягнути на себе бронежилети, шолом та відчути себе у ролі справжнього захисника. Юрій Васильович розповів та показав, як правильно одягати бронежилет, де знаходяться найбільш незахищені місця.

Багатьох присутніх школярів цікавив випадок із псевдозамінуванням школи. Юрій Васильович повідомив, що за неправдиві повідомлення є кримінальна відповідальність. Наслідком є клопітка робота багатьох служб, потрібно припинити роботу даного закладу, евакуювати людей із приміщення. Після цього задіюються вибухотехніки, кінологи, які оглядають приміщення на предмет виявлення вибухонебезпечних предметів. 

Таких «жартівників» правоохоронців вираховують швидко, а далі вже кримінал та великі штрафи. 

Реклама

Наостанок керівник міліції Юрій Огняник наголосив, що правоохоронці завжди раді приймати школярів, громадян і всіх тих, хто потребує поради чи допомоги. 

Візит до райвідділу міліції у школярів викликав безліч вражень, якими вони ділилися. Можливо, у майбутньому хтось із них обере професію полісмена. 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно