Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Прокуратура Мукачева подала до суду на рішення позачергової сесії Мукачівської міської ради

Прокуратура Мукачева подала до суду на рішення позачергової сесії Мукачівської міської ради

Прокуратура Мукачева подала до суду на рішення позачергової сесії Мукачівської міської ради
Прокуратурою міста Мукачева подано позов до Закарпатського окружного адміністративного суду, про скасування рішення позачергової сесії VI скликання Мукачівської міської ради від 25 січня 2014 року...

Прокуратурою міста Мукачева подано позов до Закарпатського окружного адміністративного суду, про скасування рішення позачергової сесії VI скликання Мукачівської міської ради від 25 січня 2014 року «Про суспільно-політичну ситуацію в Україні», як такого, що не відповідає вимогам Закону.

ВІДЕО ДНЯ

Як повідомив прокурор міста Мукачева Євген Ісар: «Конституція України зобов’язує органи місцевого самоврядування, їх посадових осіб діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України».

Окрім того, ст.140 Основного Закону визначає, що місцеве самоврядування є правом територіальної громади самостійно вирішувати питання місцевого значення в межах Конституції і законів України. До того ж, відповідно до ст. 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», рада приймає нормативно-правові та інші акти у формі рішень лише у межах своїх повноважень.

Реклама

Однак, приймаючи оскаржуване рішення, Мукачівська міська рада, вдалася до вирішення питань, що перебувають за межами наданих законодавством повноважень місцевого значення.

«Зважаючи на те, що акти органів та посадових осіб місцевого самоврядування з мотивів їхньої невідповідності Конституції або Законам України визнаються незаконними в судовому порядку — прокуратура звернулася до суду з відповідним позовом на прийняте рішення, яке порушує конституційні засади місцевого самоврядування, через що підлягає скасуванню» — пояснив прокурор.

Реклама

Прес-служба прокуратури Закарпатської області

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно