Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Мер Мукачева стурбований прийнятими законами у Верховній Раді

Мер Мукачева стурбований прийнятими законами у Верховній Раді

Мер Мукачева стурбований прийнятими законами у Верховній Раді
Вчора, 22 січня 2014 року, у малому залі виконавчого комітету Мукачівської міської ради міський голова Мукачева Золтан Ленд’єл, секретар міської ради Іван Маняк та заступнк міського голови Михайло...

Вчора, 22 січня 2014 року, у малому залі виконавчого комітету Мукачівської міської ради міський голова Мукачева Золтан Ленд’єл, секретар міської ради Іван Маняк та заступнк міського голови Михайло Лабош разом з керівниками громадських організацій міста взяли участь у «круглому столі», присвяченому Дню Соборності та Свободи України, 68-й річниці утворення Закарпатської області у складі України.

ВІДЕО ДНЯ

Ці події відбувалися у різний час та різних місцях та спільним для них було і залишається одвічне прагнення нашого народу жити у вільній демократичній та Соборній Українській державі. Державі, де б надійно захищалися права і свободи її громадян незалежно від національної чи релігійної приналежності, де б найвищою цінністю було життя кожної людини.

Всі ми пам’ятаємо, що 22 січня 1919 року у Києві на майдані біля Софіївського собору при багатотисячному зібранні народу, під святкові передзвони Святої Софії було проголошено Акт злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.

Реклама

22 січня 1946 року Указом Президії Верховної Ради СРСР було утворено Закарпатську область у складі Української РСР, 68-ту річницю, якої ми також відзначаємо сьогодні.

30 грудня 2011 року Президент України постановив День Соборності та Свободи України відзначати щорічно 22 січня.

Реклама

Тож, вітаючи присутніх з такими важливими подіями у житті нашого народу міський голова Золтан Ленд’єл не зміг не торкнутися і останніх подій, які відбуваються у нашій країні, зокрема і законів, прийнятих Верховною Радою України 16 січня цього року, які не тільки не послабили напруги в нашому суспільстві, а навпаки довели її до такої, що може вилитися і вже виливається у затяжний громадянський конфлікт з людськими втратами.

Міський голова висловив сподівання, що гарант Конституції України не залишатиметься осторонь від подій, які відбуваються в нашій країні, а стане суб’єктом переговорного процесу, який приведе до примирення між різними сторонами конфлікту, до усунення тих протиріч, які накопилися за останні місяці та дні.

Позицію міського голови підтримали почесний громадянин Мукачева, голова міського товариства «Просвіта» ім. Тараса Шевченка Василь Софілканич, голова Клубу старійшин Василь Маркулін, керівник ВО «Союзу українок» Людмила Оленушинець та інші присутні.

Реклама

Після цього учасники зустрічі поклали віночки та квіти до меморіальних дошок Михайлу Грушевському, Герою України Августину Волошину та до пам’ятного знаку Усім борцям за волю України.

Якоюсь сумною та тривожною вийшла урочиста служба, яку провів отець Сергій Потюк на згадку про вікопомні події далекої минувшини. Адже молячись про минуле неможливо відсторонитись від сумного та трагічного сьогодення. Тож, таким, на жаль, і вийшло цьогорічне свято - зі щемом у серці та сльозами на очах …

Іван Лендьєл

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно