Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Студентів УжНУ вчили розрізняти фальсифікат та підакцизні товари

Студентів УжНУ вчили розрізняти фальсифікат та підакцизні товари

Студентів УжНУ вчили розрізняти фальсифікат та підакцизні товари
ВІДЕО ДНЯ

Акцизний податок, акцизні марки, алкогольні напої, тютюнові вироби – про все це розповідали студентам Природничо-гуманітарного коледжу ДВНЗ «УжНУ», фахівці Головного управління ДФС у Закарпатській області.

Лекція для студентів пройшла в управлінні контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів, – зазначає відділ комунікацій ГУ ДФС України в Закарпатській області.

Реклама

Організувала таку навчально-практичну зустріч Марта Волощук, заслужений економіст України. Розповідали про свою роботу: Павло Фізер – начальник управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів та Мар’яна Тисянчин – головний державний ревізор-інспектор відділу контролю за виробництвом спирту, спиртовмісної продукції, алкогольних напоїв і тютюнових виробів та акцизного податку.

Працівники Головного управління розповіли студентам, наголосивши на тому, що вживати алкоголь можна з 21 року, що таке акцизний податок, алкогольні напої, виноробна продукція, що слід розуміти під маркою акцизного податку. Зокрема, фахівці зазначили, що наявність марки акцизного податку є одним з механізмів боротьби з тіньовим оборотом алкогольної продукції. Її наявність свідчить про повноту сплати податкового зобов`язання підприємством-виробником до держбюджету, легальність ввезення та реалізації цих виробів на території України.

Реклама

Лектори наголосили, що на кожну марку наносяться, зокрема, такі реквізити: «Україна»; «марка акцизного податку»; позначення виду марки, що складається з початкових літер слів "алкоголь вітчизняний (лікеро-горілчана продукція) – «АВ ЛГП», «алкоголь вітчизняний (виноробна продукція)» – "АВ ВП «алкоголь імпортний (лікеро-горілчана продукція)» – «АІ ЛГП», «алкоголь імпортний (виноробна продукція)» «АІ ВП», «тютюн вітчизняний з фільтром» – «ТВ ЗФ», «тютюн вітчизняний без фільтра» – «ТВ БФ», «тютюн імпортний з фільтром» – «ТІ ЗФ», «тютюн імпортний без фільтра» «ТІ БФ»; індекс регіону України, що відповідає місцезнаходженню виробника продукції, позначений двома цифрами (для маркування вітчизняної продукції), серія із чотирьох літер і шестизначний номер, два двозначних числа (місяць і рік, у якому вироблено марки для алкогольних напоїв) або двозначне та однозначне числа (рік і квартал, у якому вироблено марки для тютюнових виробів) через скісну риску та сума акцизного податку (для алкогольних напоїв), сплаченого за одиницю продукції, з точністю до тисячного знака, крім суми акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі алкогольних напоїв.

Акцизні марки для вироблених в Україні алкогольних напоїв і тютюнових виробів відрізняються від марок для ввезених на митну територію України алкогольних напоїв і тютюнових виробів дизайном та кольором.

Так, для маркування алкогольних напоїв вітчизняного виробництва акцизні марки виготовляються в зеленій та червоній кольоровій гамі; для маркування алкогольних напоїв імпортного виробництва – фіолетовій та помаранчевій кольоровій гамі; для маркування тютюнових виробів вітчизняного виробництва – в зеленій кольоровій гамі; для тютюнових виробів імпортного виробництва – синій кольоровій гамі.

Реклама

На акцизних марках для маркування алкогольних напоїв наноситься сума акцизного податку, сплаченого за одиницю продукції, з точністю до тисячного знака.

Наприклад, на акцизних марках для маркування пляшки лікеро-горілчаної продукції ємністю 0,5 літра та міцністю 40% об’ємних одиниць сума акцизного податку за одиницю продукції становить 14,106 грн.

Також працівники фіскальної служби краю розповіли студентам про виробників алкогольних напоїв, які працюють у Закарпатській області та зазначили, що виробників тютюнової продукції у нас наразі немає.

Насамкінець студенти мали змогу подивитись на зразки акцизних марок та фальсифіковану алкогольну продукцію, яку було вилучено працівниками Головного управління ДФС у Закарпатській області.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно