Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Владика Мілан Шашік освятив одну з площ Ужгорода

Владика Мілан Шашік освятив одну з площ Ужгорода

Вчора, 15 жовтня, архієпископ Мукачівської греко-католицької єпархії Преосвященний владика Мілан Шашік освятив наріжний камінь під новий сквер та площу напроти Ужгородського Хресто-Воздвиженського греко-католицького кафедрального собору. Освячений камінь поставили у фундамент, залив якого завершують.

ВІДЕО ДНЯ

"Сподіваюся, що ми будемо мати гарний парк, який служитиме людям, незалежно від віросповідання чи політичних уподобань, – зауважив владика під час презентації скверу, яка відбулася напередодні у єпископській резиденції у присутності представників ЗМІ та громадськості. – Наразі роботи тривають, коли будуть закінчені, невідомо. Церква сьогодні в такій ситуації, що не має реального доходу. Єпархія живе з пожертувувань, і мені прикро це говорити. Церква, як і народ, у дуже скрутній ситуації. З другого боку, я радий, що ми небагаті, бо страждаємо разом з народом".

Формування площі почалося у 17 столітті і було пов’язане з будівництвом на цьому місці єзуїтської колегії. У фундаційній грамоті колегії від 31 липня 1640 року, виданій Яношем Другетом, вказувалося, що для розміщення будівель майбутньої колегії, школи та церкви ктитор за свій рахунок переселяє звідси жителів міста, а для відпочинку учнів колегії дарує їм свій сад, який містився навпроти колегії (там, де планується площа з парком).

Реклама

В першій половині XX ст. ця територія належала монастирю сестер- василіянок аж до його насильної ліквідації у 1948 році.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно