Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Угорці Хуста відсвяткували День Габора Бетлена

Угорці Хуста відсвяткували День Габора Бетлена
ВІДЕО ДНЯ

Розпочалися святкування угорської національної культури екуменічною службою в римо-католицькому храмі. Відтак учасників та гостей свята вітали представники влади та громадських організацій.

– Сьогодні фестиваль вже по праву можна назвати одним з яскравих явищ культурного життя міста над Тисою. Важливо, що свято угорської культури проходить на території нашого багатонаціонального краю. Це красномовний приклад українсько-угорської дружби. У цьому я маю нагоду особисто переконатися,будучи гостем і цьогорічного фестивалю, – зазначив міський голова Володимир Кащук.

Реклама

Продовжились урочистості виступами творчих колективів національних меншин, дегустацією вишуканих вин та смачних угорських страв, – йдеться у повідомлені Хустської міської ради.

Цього дня кожен бажаючий зміг придбати цікаві сувеніри народних умільців з Вишкова, Берегова та Виноградова. Діти ж залюбки вчилися виготовляти ляльки-мотанки, сувеніри з кукурудзяного листя, бісеру та малювати почуття під час майстер-класів, які проводили майстри народної творчості.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно