Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

В річці Уж побільшало бруду через чистку каналу в Перечині

В річці Уж побільшало бруду через чистку каналу в Перечині

У Перечині триває реконструкція водовідвідного каналу «Доморадж» в районі Перечинського лісохімкомбінату, повідомили в Басейновому управлінні водних ресурсів р. Тиса.

ВІДЕО ДНЯ

15 жовтня 2015 року спеціалістами лабораторії моніторингу вод та ґрунтів БУВР Тиси було здійснено черговий відбір проб води з каналу Доморадж та р. Уж 500 м нижче гирла каналу, – зауважили у БУВР Тиси.

За результатами гідрохімічних аналізів, вміст загальних фенолів, формальдегідів, азоту амонійного, хімічного споживання кисню в каналі Доморадж перевищують допустимі норми гранично-допустимих концентрацій забруднюючих речовин в поверхневих водних об’єктах. Так, вміст азоту амонійного складає 11,2 мг/дм3, при нормі 2,0 мг/дм3 (перевищення в 5,6 разів), вміст загальних фенолів – 0,004 мг/дм3, при нормі 0,001 мг/дм3 (перевищення в 4,0 рази), вміст формальдегіду – 0,70 мг/дм3 , при нормі 0,1 мг/дм3 (перевищення в 7,0 разів), хімічне споживання кисню – 48,7 мгО2/дм3, при нормі 30,0 мгО2/дм3(перевищення в 1,6 разів).
Концентрації забруднюючих речовин в р. Уж за 500 м нижче гирла каналу Доморадж не перевищують фонових значень, характерних для даного періоду водотоку.

Реклама

БУВР Тиси звернулось з проханням до замовника робіт (Перечинської міської ради) та керівництва ТДВ «Перечинський лісохімічний комбінат» вжити всіх можливих технічних заходів та засобів щодо недопущення забруднення транскордонного водотоку р. Уж та про вжиті заходи невідкладно проінформувати БУВР Тиси. Станом на 16 жовтня 2015 р. БУВР Тиси не отримало жодної відповіді на звернення ні від Замовника робіт, ні від суб’єкту господарювання – ТДВ «Перечинський ЛХК».

Зволікання на реагування та прийняття фахових управлінських рішень щодо ситуації, пов’язаної з розчисткою каналу Доморадж в м. Перечин, створює потенційну небезпеку забруднення транскордонного водотоку р. Уж.

Реклама

Тому для вирішення питання локалізації забруднення поверхневих вод транскордонної річки Уж Басейнове управління водних ресурсів річки Тиса звернулося до Заступника голови Закарпатської ОДА, Голови регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Закарпатської ОДА терміново скликати засідання комісії. До засідання регіональної комісії пропонують залучити Перечинську міську раду і представників Товариства з додатковою відповідальністю «Перечинський лісохімічний комбінат».

БУВР Тиси й надалі відслідковуватиме ситуацію, пов’язану з розчисткою каналу Доморадж та інформуватиме громадськість краю.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно