Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Керівник Виноградівської міліції Віктор Ребрей розповів про підготовку правоохоронців до виборів

Керівник Виноградівської міліції Віктор Ребрей розповів про підготовку правоохоронців до виборів

Керівник Виноградівської міліції Віктор Ребрей розповів про підготовку правоохоронців до виборів

Начальник виноградівських правоохоронців Віктор Ребрей провів брифінг з журналістами районних мас-медіа, на якому обговорили тему відповідальності за порушення виборчого законодавства.

ВІДЕО ДНЯ

Віктор Васильович запевнив журналістів, що міліція готова гарантувати безпеку громадян на виборчих дільницях Виноградівщини, – інформує Виноградівський РВ УМВС. 

Головний міліціонер району нагадав, що з жовтня минулого року прийняті зміни до Кримінального кодексу України, які посилюють відповідальність за порушення виборчого законодавства.

Реклама

– Основна мета цих змін – не карати громадян, а не допустити порушень закону. Щоб вибори відбулися демократично, і ніхто не зміг зашкодити вільному волевиявленню громадян, – каже Віктор Ребрей.

Водночас підполковник міліції розповів, що встановлена відповідальність як особам, котрі здійснюють підкуп виборців, так і тим, хто отримує неправомірну допомогу за свій голос. Так,  ст.160 Кримінального Кодексу України передбачає покарання від штрафу у розмірі 100 неоподаткованих мінімумів до 7 років позбавлення волі, в залежності від ступеня важкості.

Реклама

Журналісти цікавилися, чи зможе міліція оперативно реагувати на всі порушення виборчого законодавства належним чином.

– Досвід проведення виборів у нас вже є. На всі незаконні прояви реакція теж відпрацьована. Тому я не думаю, що  можуть виникнути будь-які серйозні проблеми при виконанні працівниками міліції функціональних обов’язків. Для забезпечення охорони громадського порядку та безпеки громадян в місцях розташування виборчих дільниць буде задіяно весь особовий склад райвідділу.  Проте тими силами і засобами, які у нас зара  є,  ми не можемо повністю забезпечити охорону громадського порядку. Тому звертаємося до представників громадських організацій та активістів, які зможуть нам допомогти у запобіганні правопорушень, – каже очільник виноградівських правоохоронців. – Також хочу запевнити, що ми будемо ставитись до всіх проявів порушень закону об’єктивно.  

У випадку отримання будь-якої інформації щодо порушень виборчого законодавства, телефонуйте у Виноградівський РВ УМВС за тел.(03143) 2-16-34, або 102.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно