Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Екс-ректор МДУ проти виконуючого обов’язки тому що з ним кандидатуру не погодили - Кляп

Екс-ректор МДУ проти виконуючого обов’язки тому що з ним кандидатуру не погодили - Кляп

Екс-ректор МДУ проти виконуючого обов’язки тому що з ним кандидатуру не погодили - Кляп
Коментар директора департаменту освіти Закарпатської ОДА Мар’яни Кляп стосовно сьогоднішніх подій навколо зміни керівництва вищого учбового закзаду у Мукачеві. Сьогодні до Мукачівського державного...

Коментар директора департаменту освіти Закарпатської ОДА Мар’яни Кляп стосовно сьогоднішніх подій навколо зміни керівництва вищого учбового закзаду у Мукачеві.

ВІДЕО ДНЯ

Сьогодні до Мукачівського державного університету прибули заступник голови Закарпатської ОДА Іван Качур, директор департаменту освіти і науки, молоді та спорту ОДА Мар’яна Кляп та колишній керівник Мукачівського гуманітарно-педагогічного інституту Василь Росул. На руках в освітян було два накази від Міністерства освіти і науки України: про звільнення ректора вишу та призначення виконуючого обов’язки.

У коментарі директор департаменту освіти Закарпатської ОДА Маріанна Кляп наголосила, що ні про яке рейдерське захоплення вишу не йдеться, як пишуть деякі закарпатські ЗМІ: "У Юрія Вікентійовича Мигалини завершився термін контракту. Про це він був попереджений два місяці тому згідно з законодавством. Сьогодні ми прийшли, оголосили, що є наказ Міністерства освіти про кадрові зміни, зокрема щодо його звільнення і призначення виконуючого обов’язки. Він казав, що проти свого звільнення не заперечує, він знає про нього, а от він проти виконуючого обов’язки тому що з ним кандидатуру не погодили. Через це й відбувся конфлікт. Мукачівський державний університету – вуз підпорядкований Міністерству науки і освіти, і ніхто крім міністра не може підписати наказ про зняття з посади ректора або призначення на посаду ректора. До того ж, це наказ на призначення виконуючого обов’язки. Згідно з законодавством, керівником, ректором вузу може бути людина, яка пройшла конкурс. А тут конкурсу не було. Василь Росул виконує обов’язки ректора за дорученням міністра освіти. Міністерство освіти оголосить конкурс на заміщення вакантної посади і тоді, будь ласка, всі бажаючі, у тому числі Юрій Вікентійович, мають права подати документи на цю посаду".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно