Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Іршавським глядачам презентували короткометражний фільм про заробітчан

Іршавським глядачам презентували короткометражний фільм про заробітчан

Іршавським глядачам презентували короткометражний фільм про заробітчан
ВІДЕО ДНЯ

Вчора в Іршаві відбулася непересічна подія. За багато років кінотеатр «Дружба», його кінозал, був використаний за своїм призначенням – творча майстерня Art Event презентувала перший короткометражний фільм про Іршаву під назвою «Мій дім». Як відзначили перед показом, ідея створення фільму належить Степану Бобику і найпершим був задум показати, що зроблено депутатським корпусом у місті за п’ять років, через призму життя іршавчан. Режисер запропонував створити художній короткометражний фільм і показати життя Іршави через одну із найболючіших проблем нашого краю – заробітчанство.

В обідню пору відбувся перший сеанс, на якому були присутні в основному, учні міських шкіл. На вечірній сеанс прийшла молодь і старше покоління. Перед початком показу у вестибюлі лунала чудова музика від народного струнного оркестру Іршавської ДШМ під керівництвом Сергія Голубокого. А далі найочікуваніша подія – прем’єра, – стверджують в Іршавській міській раді.  

Реклама

Перед показом глядачам розповіли передісторію створення кінокартини. Режисер – В’ячеслав Матішинець поділився своїми переживаннями, веселими моментами, які довелося пережити під час зйомок та монтажу. Зізнався, що було складно працювати із головними героями, яким всього-на-всього по десять років і вони не мають акторського досвіду. Втім, їхня безпосередність та щирість внесли в сюжет свою особливість. Водночас, каже режисер, було просто і в задоволення працювати із досвідченими людьми – Василем Кузаном та Юрієм Мельником, які досконало зіграли свої ролі. Це люди із розумінням загальної картини та філософії стрічки, вони зуміли пропустити кожне слово через себе і це відчув глядач у залі.
Стрічка надзвичайно глибока і емоційна. Майже кожен глядач – чоловік це чи жінка, відчув за 25 хвилин неймовірну хвилю емоцій. Чоловіки зізнавалися, що сльози тремтіли, а декотрі не стримували переживань. Талановитій команді вистачило кількадесят хвилин для того, аби показати рідне місто, зміни, які бачить кожен містянин. Показати наболілі проблеми – а саме, життя дітей, батьки, яких змушені їхати за кордон, щоб прогодувати сім’ю, продемонструвати буденні моменти із життя юних іршавчан.

Зовсім скоро картина з’явиться в мережі Інтернет.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно