Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Мукачеві презентували інтелектуальну систему вуличного відеоспостереження

У Мукачеві презентували інтелектуальну систему вуличного відеоспостереження

У Мукачеві презентували інтелектуальну систему вуличного відеоспостереження
Систему розробляє компанія "Modern Telecom Engineering". Частину відеокамер вже встановлено на вулицях Мукачева.

Сьогодні у залі Мукачівської міськради пройшла презентація міської інтелектуальної системи вуличного відеоспостереження.  Її розробляє компанія "Modern Telecom Engineering". 

ВІДЕО ДНЯ

На презентації були присутніми міський голова Золтан Ленд’єл, начальник Мукачівського міськвідділу міліції Валентин Іщук, заступник начальника УМВС України в Закарпатській області Ярослав Лебович та представники компанії-розробника.

Як зауважив мер міста Золтан Ленд’єл, криміногенна ситуація в місті загострилась.

Реклама
У Мукачеві презентували інтелектуальну систему вуличного відеоспостереження – 01

"Ніхто не очікував, що лунатимуть постріли у торговому центрі "Техно-Карпати". Дякувати Богу, снаряд не розірвався. Але цей випадок тільки доводить правильність нашого рішення щодо введення цієї системи. Вона є надсучасною й інтелектуальною", – зауважив Золтан Ленд’єл.

Реклама

Представник компанії "Modern Telecom Engineering" у своїй промові зауважив, що введення інтелектуальної системи відеоспостереження матиме вісім етапів. Загалом у Мукачеві працюватимуть 161 камера відеоспостереження, 14 розпізнавальних камер, 2 роботизовані камери, які забезпечуватимуть панорамну зйомку, центр відеоспостереження, сервер зберігання та обробки даних. 

Перші два етапи, під час яких встановили 38 камер, завершений.

У Мукачеві презентували інтелектуальну систему вуличного відеоспостереження – 02
Реклама

Як зауважив представник компанії "MTE", після завершення усіх етапів введення цієї системи у Мукачеві будуть працювати над встановленням енергозберігаючих освітлювачів. Для цього у Мукачеві встановлюватимуть LED-світильники, які вже мають успіх у Європі. Для цього компанія вже співпрацює з двома підприємствами краю: мукачівським "Точприладом" та ужгородським "Турбогазом".

Після урочистої презентації посадовці, правоохоронці та журналісти вирушили до чергової частини Мукачівського міськвідділу міліції, де знаходиться центр відеоспостереження.

Під час презентації представник компанії "Modern Telecom Engineering" зауважив, що подібна система вже працює в місті Комсомольськ Полтавської області. Також у плана компанії – введення подібної інтелектуальної системи відеоспостереження в Ужгороді, Одесі та Кременчуці.

За його словами, перші два етапи обійшлись компанії у 2 мільйони 400 тисяч гривень.

"Ця система є інтелектуальною, оскільки при порушенні запрограмованих правил та обмежень на монітор оператора центру відеоспостереження виводиться збільшене зображення з місця події, яке супроводжується звуковим сигналом. Далі оператор приймає рішення щодо реагування на позаштатну ситуацію. При розслідуванні події проводиться аналіз відеоархіву. Так, система фіксує і запам’ятовує номери автомобілів, які порушують правила дорожнього руху, парковки і т.д", – сказав представник компанії "MTE".

У Мукачеві презентували інтелектуальну систему вуличного відеоспостереження – 03

Варто зауважити, що завдяки цій системі у Мукачеві вже розкрито одне правопорушення. Так, на одній з центральних вулиць міста у жінки вкрали гаманець. Система миттєво відреагувала: порушника знайдено.

Реклама

Як розповів начальник Мукачівського міськвідділу міліції Валентин Іщук, така система економить час та кошти.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно