Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Мукачеві відкрили модернізовану кондитерську

У Мукачеві відкрили модернізовану кондитерську
У середу, 18 грудня, заступник голови облдержадміністрації Іван Качур завітав у Мукачівський центр професійно-технічної освіти на відкриття навчальної лабораторії-кондитерської. На урочисте відкриття...

У середу, 18 грудня, заступник голови облдержадміністрації Іван Качур завітав у Мукачівський центр професійно-технічної освіти на відкриття навчальної лабораторії-кондитерської. На урочисте відкриття також завітали директор департаменту освіти і науки, молоді та спорту Маріанна Кляп, директор навчального закладу Василь Панас, учні.

ВІДЕО ДНЯ

Заклад готує спеціалістів з числа випускників шкіл, на основі базової та повної загальної середньої освіти, з 11 професій: електрогазозварник, столяр будівельний, швачка, перукар, слюсар з ремонту автомобілів та інших провідних професій. Тож з метою модернізації матеріально-технічної бази Мукачівського профтехзакладу з обласного бюджету виділено 230 тис. гривень.

- Професія кондитер - є надзвичайно затребуваною для Закарпаття, адже маємо багатовікові кулінарні традиції. На виконання доручень глави держави в області турбуються про створення належних умов навчання і, впевнений, що з сучасним обладнанням, ви навчитесь готувати справжні кулінарні шедеври, а ринок праці отримає професіоналів своєї справи, - вважає заступник керівника краю Іван Качур.

Реклама

На даний час в закладі навчаються 896 учнів. Навчально-виробничий процес забезпечують 217 працівників, у тому числі 127 - педагогічних. Так аби учні мали належні умови для навчання, в училищі обладнано майстерні та лабораторії. Кожен з учнів може обрати для себе також гурток для заняття поза уроками. При закладі працюють гуртки з кондитерського, деревообробного напрямків та художньої самодіяльності.

В області вже запрацювали 6 модернізованих навчально-виробничих майстерень у чотирьох професійно технічних закладах, де встановлено нове обладнання. Для цього з обласного бюджету виділено майже 7 млн. гривень.

Реклама

Наразі у ліцеях та області завершено роботи з реконструкції, капітальних ремонтів навчально-виробничих майстерень та лабораторій, де вже почалося встановлення сучасної техніки та обладнання на суму 1 млн. 382 грн.

Прес-центр ОДА

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно