Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Закарпатті може з’явитися унікальний вид екскурсії

У Закарпатті може з’явитися унікальний вид екскурсії

Справжня подія сталася на днях у Карпатських горах. Жителі гірських сіл знову почули гуркіт паровозу, як це було сотню років тому.

ВІДЕО ДНЯ

23 жовтня за маршрутом Ворохта – Рахів проїхав туристичний поїзд, на чолі якого працював паровоз. Організатори поїздки кажуть, що це була тестова подорож. Насправді це задоволення не з дешевих, запевняє Денис Добра, один з ініціаторів цієї поїздки. Тому ведуться переговори з керівництвом Укрзалізниці та Міністерством інфраструктури України про можливість зробити таку туристичну атракцію регулярною.

Активісти та фани залізниць кажуть, що це реально. Такий поїзд може курсувати між Ворохтою і Раховом щотижня і стати справжньою окрасою Гуцульщини. Раніше на цій ділянці залізниці між Раховом та Івано-Франківськом паровоз курсував у регулярному режимі як штатний локомотив аж до 2000-х років. Потім із зрозумілих причин він залишився в депо і не використовувався аж до сьогодні.

Реклама

Подібні ініціативи у світі зазвичай успішні. Навіть у Києві на вихідних можна почути гуркіт паровоза, який відправляється в екскурсійний тур містом у складі ретропоїзда.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно