Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Закарпатті спостерігається нова хвиля бажаючих отримати субсидії

На Закарпатті спостерігається нова хвиля бажаючих отримати субсидії

На Закарпатті спостерігається нова хвиля бажаючих отримати субсидії

З листопада в Ужгороді очікують на другу хвилю бажаючих отримати субсидії. Це будуть люди, які вперше оформлюватимуть державну допомогу.

ВІДЕО ДНЯ

 

"Чекаємо нові повторні звернення. Це ті, які ніколи не отримували субсидії в управліннях соцзахисту, але із настанням холодів будуть звертатися оскільки їм будуть приходити платіжки за газ. Я так прогнозую, вал звернень від людей, які є працюючими. Працюють на якійсь державній роботі чи в приватних фірмах. Ті, які порахували собі субсидію в автоматичному режимі на сайті. Соціально незахищені люди – інваліди. Пенсіонери, сім’ї з дітьми – вже всі звернулися до нас", – каже Андріана СУШКО, начальник управління праці та соцзахисту населення Ужгородської міськради.

Реклама

Загалом із 6000 тисяч звернень ужгородців – 90 відсотків їх таки отримали.  Кожен десятий ужгородець, який звернувся за субсидією отримав відмову. Або через високі доходи, або через неправильно оформлені документи.

 

Реклама

"Основні причини відмов – на літній період багато в кого субсидія не виходила по доходам. Тобто доходи перевищували обов’язковий платіж. Проблемне питання – розбіжності в організаціях – надавачах послуг. Наприклад, якщо написано в складі сім’ї 5 чоловік, а у водоканалі фігурує як 4 людини, 3 людини у "Закарпатгазі". Ми тоді пишемо листи, щоб люди усунули ці розбіжності. Ще одна причина відмов, коли заяву подає не основний власник житла. Коли заповняється декларація треба на це звертати увагу. Особові рахунки мають бути всі відкриті на того, хто подає декларацію", – зазначає Андріана Сушко.

Всього ж в Закарпатті вже опрацьовано майже 45 тисяч заяв, а охопити за попередніми підрахунками треба буде 100 тисяч.

Більше – у відеосюжеті.

Реклама
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно