Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Ужгородські рятувальники вчили мешканців села Коритняни правилам безпечної життєдіяльності

Ужгородські рятувальники вчили мешканців села Коритняни правилам безпечної життєдіяльності

Ужгородські рятувальники вчили мешканців села Коритняни правилам безпечної життєдіяльності
ВІДЕО ДНЯ

Закарпатські рятувальники продовжують активно здійснювати пожежно-профілактичні відпрацювання населених пунктів області. Здебільшого ці заходи присвячують початку осінньо-зимового пожежонебезпечного періоду. 6 листопада під «приціл» представників Держслужби з надзвичайних ситуацій потрапило село Коритняни Ужгородського району, де мешкають півтори тисячі осіб. Під час відпрацювання, організованого Ужгородським міськрайонним відділом Управління ДСНС, інспектори нагадали мешканцям Коритнян правила безпечної поведінки.

Насамперед рятувальники влаштували традиційну нараду в приміщенні сільської ради, де поспілкувалися з посадовцями й активом села. Теми для розмов незмінні – дотримання правил пожежної безпеки в державних установах і громадських місцях, а також порядок дій при виявленні вибухонебезпечних предметів, – інформує У ДСНС України в Закарпатській області.

Реклама

Під час відпрацювання ужгородські рятувальники відвідали Коритнянську загальноосвітню школу І-ІІІ ступенів. Після лекції для персоналу, присвяченої недопущенню загорань у навчальних закладах, в школі пролунав сигнал тривоги. Рятуючись від умовної пожежі, близько 300 школярів оперативно й злагоджено вийшли на подвір’я, де на них чекали бійці 14-ї державної пожежно-рятувальної частини м. Ужгород. Дітям продемонстрували технічне оснащення пожежного автомобіля й екіпірування вогнеборців. Учні мали змогу приміряти як термозахисний костюм, так і апарат для захисту органів дихання. Утім справжньою втіхою для школярів стала можливість потримати в руках пожежний ствол і пустити воду з рукава під пильним наглядом рятувальників.

Наостанок працівники ДСНС навідалися до приватних дворогосподарств с. Коритняни, аби провести роз’яснювальні бесіди з місцевим населенням. Найбільшу увагу приділили зустрічі з багатодітними і неблагополучними сім’ями, а також родинами, у будинках котрих останнім часом трапилися загорання. Людям розповіли про правила пожежної безпеки в побуті, а також роздали інформаційні листівки задля кращого засвоєння почутої інформації.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно