Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Депутати Іршавської міськради зібрались на позачергове засідання

Депутати Іршавської міськради зібрались на позачергове засідання

Депутати Іршавської міськради зібрались на позачергове засідання

Сьогодні, 6 листопада, відбулося 49 засідання депутатів шостого скликання Іршавської міської ради.

ВІДЕО ДНЯ

Як наголосив міський голова, необхідність проведення позачергової сесії цього скликання викликана тим, що до сих пір немає офіційного оголошення новообраного депутатського складу. Крім того, на завтра 7 листопада, судом назначено перерахунок голосів, після чого офіційні результати повинні бути опубліковані у ЗМІ. Відтак, на всю процедуру знадобиться півтора-два тижні. Якщо не прийняти відповідних бюджетних рішень, то без зарплатні можуть лишитися всі працівники соціальної сфери міста. У цілому, це засідання необхідне для забезпечення життєдіяльності міста на листопад, – інформує Іршавська міська рада.  

Отже, присутні заслухали інформацію фінуправління щодо перевиконання дохідної частини міського бюджету за жовтень, яка становить 700 тисяч гривень, а відповідно підтримали проекти рішень щодо збільшення видатків на цю суму. З них 300 тис. грн – заробітна плата для дошкільних працівників, 60 тисяч – продукти харчування, 20 тисяч – поточні роботи, 3 тисячі - придбання матеріалів.

Реклама

Також, щоб уникнути необхідності підняття тарифів на послуги ІКПВ, присутні проголосували за спрямування 10 тисяч гривень водопровідно-каналізаційному господарству для відшкодування витрат на електроенергію. Більше 50-ти тис. направили на благоустрійні роботи у місті та 20 тис.грн. для фінансування міського футбольного клубу «Бужора».

Заслухали інформацію керуючого справами міської ради Володимира Мимрікова, щодо клопотання завідуючих ДНЗ про збільшення розміру оплати за перебування дітей у садочках. Як ми інформували, із такою ініціативою виступили керівники дошкільних закладів, оскільки харчувати дітей із бюджетом 11 гривень на день було досить складно через постійний ріст цін. Вони опрацювали це питання із батьківськими комітетом та всіма батьками, які підписалися на відповідному клопотанні до сесії міської ради. Таким чином, згідно із положенням Бюджетного кодексу, депутати полосували за встановлення батьківської плати з 06.11.2015 у розмірі 16 грн.50 коп. З них 10 гривень – батьківська плата, 6 грн.50 коп. – з міського бюджету.

Реклама

Розглянули ряд питань із земельних відносин. Зокрема, надання дозволів на розробку проектів із землеустрою та затвердження вже виготовлених, про продовження терміну дії договорів оренди, затвердження детального плану території тощо.

Також надали дозвіл на обмін земельних ділянок комунальної власності на земельні ділянки приватної власності. Йдеться про території по вулиці Шкільній, які використовували для ведення малого селянського господарства мешканці цього мікрорайону. Як відомо, ці землі були взяті у власність, що задокументовано, без погоджень міськради та громади. Втім, після довгих перемовин Степана Бобика із новими власниками, останні погодилися повернути їх мешканцям вулиці Шкільної шляхом здійснення процедури обміну.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно