Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 310 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 17 400+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 15 800+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 15 000+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1800+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

ЦВК розпустила Міжгірську виборчу комісію

ЦВК розпустила Міжгірську виборчу комісію

Центральна виборча комісія розпустила Міжгірську селищну виборчу комісію в Закарпатській області і доручила її новому складу встановити результати виборів голови селища до 15 листопада. Про це сказано в повідомленні прес-служби ЦВК.

ВІДЕО ДНЯ

Згідно з повідомленням, раніше постановою Львівського апеляційного адміністративного суду Міжгірський селищний виборчком був зобов’язаний встановити підсумки голосування і результати виборів і скласти відповідні протоколи.

"Однак на момент розгляду ЦВК зазначеного питання виборчою комісією не були встановлені підсумки голосування і результати виборів селищного голови, не складено відповідні протоколи і не передано відповідне повідомлення в ЦВК, а також не виконана постанова суду", – сказано в повідомленні.

Реклама

Враховуючи це, ЦВК констатувала факт грубого порушення комісією Конституції і закону "Про місцеві вибори" і достроково припинила повноваження всього її складу.

Також, комісія зобов’язала Міжгірську районну виборчу комісію 13 листопада затвердити новий склад селищної виборчої комісії, після чого до 14 листопада включно на виконання постанови суду встановити підсумки голосування і результати виборів селищного голови, про що скласти відповідні протоколи.

Реклама

Зазначається, що ЦВК звернулася до Головного управління Міністерства внутрішніх справ в Закарпатській області та направила до нього відповідні матеріали для перевірки викладених у них обставин і реагування відповідно до законодавства.

Як повідомляло агентство, ЦВК виділила ще 7 млн гривень 4 областям на проведення 2 туру виборів мера 15 листопада.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно