Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У мережу виклали фото жахливих умов, в яких лікують психічнохворих

У мережу виклали фото жахливих умов, в яких лікують психічнохворих

У мережу виклали фото жахливих умов, в яких лікують психічнохворих
ВІДЕО ДНЯ

На офіційному сайті Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини повідомляється про моніторинговий візит до Тур’я-Реметівського психоневрологічного інтернату для чоловіків у Закарпатській області.

Як йдеться в інформації, у закладі було виявлено низку серйозних порушень. Зокрема, 8 підопічних постійно проживають у будинку на території підсобного господарства за селищем Тур’я-Ремета. Вони щодня з 5-ої години ранку доглядають 20 голів великої рогатої худоби та 19 свиней, працюють на полі тощо, і не бувають в інтернаті. Така тривала і важка робота жодним чином не може бути класифікована як працетерапія, вважають автори інформації.

Реклама

Монітори зазначили, що у відділенні для ліжкохворих більшість людей були недоглянуті, лежали на старих подертих матрацах. У приміщеннях відчувався стійкий неприємний запах, а також сморід від тютюнового диму – практично усі чоловіки курять у кімнатах.

Один підопічний був у памперсі, але лежав під мокрою ковдрою, а біля нього на підлозі була калюжа сечі. Також в цьому відділенні було виявлено дві кімнати, які персонал використовує як наглядові, де ізолюють збуджених підопічних. Проте палатою це назвати складно – решітки на вікнах, зламані ліжка, чорні від бруду матраци і простирадла, а також величезні гнітючі залізні двері з решітками, в яких є віконце для подачі їжі.

Реклама

Ремонт в інтернаті проводиться, проте тільки у тих приміщеннях, у яких підопічні можуть самі себе доглядати.

Стосовно зазначених та інших виявлених порушень і проблем будуть підготовлені відповідні акти реагування Уповноваженого з прав людини.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно