Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Дедалі більше закарпатців прагнуть вивчати угорську мову, як другу іноземну

Дедалі більше закарпатців прагнуть вивчати угорську мову, як другу іноземну

Дедалі більше закарпатців прагнуть вивчати угорську мову, як другу іноземну

На Закарпатті нині у дванадцяти навчальних закладах 430 учнів вивчають угорську мову, як іноземну: в Ужгороді, в Берегові, а також на Ужгородщині, Виноградівщині, Рахівщині та Свалявщині. Незабаром їх навчання, а також в ряді недільних шкіл, відбуватиметься за новими підручниками, розробленими спільно фахівцями Угорщини та Закарпаття.

ВІДЕО ДНЯ

Видані у сусідній країні навчальні посібники у наш край привезла Державний секретар з питань громадянського виховання Міністерства людських ресурсів Угорщини Юдіта Бертолон. У рамках візиту на Закарпаття, у середу, 11 листопада, Держсекретар зустрілася з головою обласної адміністрації Геннадієм Москалем, – повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА.

Керівник краю подякував угорській стороні за практичні кроки, зроблені назустріч забезпечення наших учнів необхідними підручниками. На думку Г. Москаля, сьогодні на вивчення угорської мови є величезний попит і не лише в нашому краї.

Реклама

- Угорську як іноземну вивчають зараз не тільки в тих районах, де компактно проживають угорці. Багато краян, навіть маючи угорське коріння, не володіє мовою і хоче заповнити цю прогалину. Тож ми прагнемо співпрацювати з Угорщиною і надалі в цьому напрямку. Зараз дедалі більше українців здобувають освіту в європейських країнах, угорську прагнуть вивчати і в інших регіонах країни.

Держсекретар запевнила, нинішня допомога - лише початок співпраці у цьому напрямку. Зокрема Міністерство зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини має намір профінансувати облаштування класу в Ужгородській ЗОШ №2. Адже в цьому навчальному закладі угорську мову в якості іноземної вивчає з півсотні учнів 5-х класів. В кабінеті планують встановити мультимедійний комплекс – інтерактивну дошку, проектор тощо, а також закупити комплект меблів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно