Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Секретаріат Омбудсмена похвалив Мукачівський будинок-інтернат за якісні соціальні, медичні та реабілітаційні послуги

Секретаріат Омбудсмена похвалив Мукачівський будинок-інтернат за якісні соціальні, медичні та реабілітаційні послуги

Секретаріат Омбудсмена похвалив Мукачівський будинок-інтернат за якісні соціальні, медичні та реабілітаційні послуги

Мешканцям Мукачівського будинку-інтернату надаються якісні соціальні, медичні та реабілітаційні послуги. 

ВІДЕО ДНЯ

У цьому переконалися працівники Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та незалежний громадський монітор національного превентивного механізму, журналіст Лариса Романюк, які  здійснили моніторинговий візит до Мукачівського дитячого будинку-інтернату в Закарпатській області.

Варто відзначити, що керівництво установи проявило максимальну відкритість під час проведення візиту. Зокрема, забезпечило можливість спілкування з вихованцями закладу та безперешкодний огляд усіх приміщень.

Реклама

Загалом у будинку-інтернаті вихованцям надаються якісні соціальні, медичні та реабілітаційні послуги, створено належні побутові умови, виконуються норми харчування тощо.

Монітори відзначили домашню атмосферу закладу та добрі стосунки між вихованцями та персоналом. Зокрема, задля комфорту підопічних душові кабінки в інтернаті не тільки відокремлені перегородками, а й кожна облаштована окремою завісою. Кімнати для дозвілля та навчання забезпечені необхідним інвентарем, телевізорами, комп’ютерами та матеріалами для роботи. Також у закладі є добре обладнана спортивна зала. Крім того, вихованці, які виявляють таке бажання, мають можливість регулярно відвідувати церкву, що розташована неподалік. У закладі регулярно проводяться свята та заходи з творчої самодіяльності, в яких беруть участь вихованці закладу.

Реклама

У закладі є зразкове підсобне господарство, яке значною мірою забезпечує дитбудинок власними продуктами харчування. Однак у день візиту більша частина вихованців закладу перебувала на польових роботах, у той час як за графіком були зазначені заняття у спортзалі. До того ж, зі слів підопічних, протягом дня у них немає можливості безперешкодно відпочивати у спальних кімнатах.

З недоліків, також  виявлених під час візиту, є відсутність приліжкових тумбочок у спальних кімнатах, через що вихованці не мають можливості тримати особисті речі у спальнях. За словами керівництва закладу, вони усвідомлюють цей недолік і найближчим часом запланували купівлю меблів. Також немає вільного доступу до питної води та заборонено виносити їжу з їдальні дитбудинку.

За результатами моніторингового візиту будуть підготовлені відповідні акти реагування Уповноваженого з прав людини. 

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно