Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • До Тячева завітали гості з угорського міста-побратима Боктоловрантгазо

До Тячева завітали гості з угорського міста-побратима Боктоловрантгазо

До Тячева завітали гості з угорського міста-побратима Боктоловрантгазо

Понад 7 років триває співпраця Тячева та угорського міста Боктоловрантгазо. Повноцінна угода про дружбу і взаємне співробітництво між містами укладена та підписана у жовтні 2008 року – під час святкування Дня міста Боктоловрантгазо.

ВІДЕО ДНЯ

У рамках співпраці між містами-побратимами у Тячеві з одноденним візитом побували мер міста Боктоловрантгазо Нодь Лойош, його заступники та представники депутатського корпусу. Вони зустрілися з реформатською громадою міста Тячів, її духовним наставником та церковною двадцяткою. А також провели зустрічі з представниками міської ради, керівниками та педагогами ліцею-інтернату з угорською мовою навчання.

Перша зустріч відбулася у реформатській церкві. Учасники делегації мали нагоду побувати на ранковому богослужінні, а після її завершення здійснили приємну місію: привітали прихожан, які цього дня були присутні в храмі, та передали фінансову допомогу у сумі близько 500 тисяч форинтів. Таку підтримку на благо тячівців організували у Боктоловрантгазо за сприяння місцевої влади й тамтешньої реформатської громади. Після відвідин храму гості побували на фарі священника, цікавились життям місцевої парафії, зокрема як у ній відбувається навчання дітей, молоді. За проявлену доброчинність друзям-угорцям подякував священик реформатської громади Король Ласло.

Реклама

Цього дня представники делегації з угорського міста-побратима мали розмову із заступником міського голови Тіберієм Мийсарошем. Говорили про розвиток безпосередніх зв’язків, які задекларовані в угоді про побратимство, плани на подальшу співпрацю.

Під час відвідин Тячева делегати з Боктоловрантгазо використали можливість і поспілкувалися із керівництвом та педагогами ліцею-інтернату з угорською мовою навчання. У ході товариської бесіди йшлося про реальні здобутки у результаті налагоджених побратимських відносин, серед яких – тісний контакт між навчальними закладами обох сусідніх міст.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно