Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Протягом місяця на Мукачівщині можна офіційно зареєструвати нелегальну зброю

Протягом місяця на Мукачівщині можна офіційно зареєструвати нелегальну зброю

Протягом місяця на Мукачівщині можна офіційно зареєструвати нелегальну зброю
У період з 1 по 31 листопада на території Мукачівщини проходитиме місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів та вибухових речовин. Мета операції – не лише вилучення в населення незареєстрованих...

У період з 1 по 31 листопада на території Мукачівщини проходитиме місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів та вибухових речовин. Мета операції – не лише вилучення в населення незареєстрованих “стволів” і боєприпасів, але й офіційна реєстрація зброї на громадян, котрі добровільно здають її у встановленому законом порядку.

ВІДЕО ДНЯ

Місячник добровільної здачі зброї проводиться в області систематично, два рази на рік. У процесі «роззброєння» від кримінальної відповідальності за незаконне зберігання вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухових речовин, який проходив у травні місяці цього року 11 громадян скористалися нагодою та добровільно здали зброю. В результаті акції з добровільної здачі зброї, мукачівською міліцією було вилучено і взято на облік 15 одиниць зброї, з них: 9 - гладкоствольної мисливської зброї та 5 — газової.

Отож, якщо упродовж цього місяця ви здасте свою нелегальну зброю, то звільняєтеся від кримінальної відповідальності, яка передбачена ст. 263 Кримінального кодексу України. Нагадаємо, що згідно з вищевказаною статтею ККУ, носіння, зберігання, придбання, виготовлення або збут вогнепальної зброї, боєприпасів чи вибухових речовин без відповідного дозволу караються позбавленням волі на строк від 2 до 5 років. Носіння, виготовлення або збут кинджалів, фінських ножів чи іншої холодної зброї без відповідного дозволу караються обмеженням волі на строк від 2 до 5 років, позбавленням волі до 3 років або штрафом до 50 неоподатковуваних мінімальних доходів громадян.

Реклама

Щодо гладкоствольної мисливської зброї, то згідно зі ст. 190 КУпАП України , порушення громадянами порядку придбання, зберігання, передачі іншим особам або продажу вогнепальної, холодної чи пневматичної зброї тягне за собою накладання штрафу від 3 до 5 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян із конфіскацією зброї або без такої.Скористайтесь наданою можливістю під час місячника добровільної здачі зброї.

Отож, шановні жителі м.Мукачева та Мукачівського району! Якщо ви маєте незареєстровану вогнепальну зброю, то в період проведення місячника добровільної здачі зброї вам слід звернутися з відповідною заявою до міліції. Працівники дозвільної системи нададуть вам кваліфіковану консультацію, допоможуть у легалізації зброї. За довідками звертайся за адресою м.Мукачево, вул.Маргітича, 48, каб.№6

Реклама

Юрій Когут, ст. інспектор дозвільної системи Мукачівського МВ

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно