Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Мукачівському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою говорили про доленосний вибір України: ЄС чи Митний союз (ФОТО)

У Мукачівському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою говорили про доленосний вибір України: ЄС чи Митний союз (ФОТО)

У Мукачівському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою говорили про доленосний вибір України: ЄС чи Митний союз (ФОТО)
Сьогодні у Мукачівському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою обговорювали питання доленосного вибору України. Мова йде про те, чи підписувати Україні угоду про асоційоване членство з...
ВІДЕО ДНЯ

Сьогодні у Мукачівському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою обговорювали питання доленосного вибору України. Мова йде про те, чи підписувати Україні угоду про асоційоване членство з ЄС чи навпаки, змінити свій зовнішньополітичний вектор і рухатись у бік Митного союзу.

Присутнім ліцеїстам розповіли про плюси і мінуси як вступу до Митного союзу, так і після підписання Україною угоди про асоційоване членство з країнами ЄС.

Реклама

Щодо основних плюсів підписання асоційованого членства з ЄС називалась модернізація виробництва. На даний час понад половини підприємств України працюють на застарілому обладнанні. Говорити про високу якість продукції і її дешевизну не приходиться. У Європі ці стандарти на порядок вищі і собівартість виготовленої продукції у 3-4 рази дешевша. Також важливим є питання енергоефективності. У країнах Європейського союзу активно запроваджуються енергозберігаючі технології.

Саме це питання є величезним мінусом для країн Митного союзу. Тут вся економіка побудована довкола газового монополіста "Газпрому". А, зважаючи на те, що запаси газу рано чи пізно закінчаться (за висновками експертів через 20-50 років), про перспективи ефективної співпраці говорити важко.

Реклама

Також великим мінусом для Митного союзу є диктатура, величезна корупція, майже відсутня свобода слова та кримінал. Країни Європейського союзу у цих питаннях просунулись на багато років вперед і, якщо не вирішили їх повністю, то звели їх до мінімуму.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно