Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Закарпатські патрульні готуються до іспитів

Закарпатські патрульні готуються до іспитів

Уже півтора місяці тривають навчання майбутніх закарпатських поліцейських. Загалом курс занять патрульних складається із восьми тижнів. 6 тренувальних днів, окрім неділі, із 8:30 до 18:20, курсанти здобувають теоретичні знання та набувають практичних навиків.

ВІДЕО ДНЯ

Зараз вони відпрацьовують вогневу підготовку – вчаться збирати-розбирати зброю та  якомога влучніше потрапляти у мішені. Інструктори відзначають, що перш за все складно було подолати психологічний аспект. Але курсанти стабільно демонструють прогресивні успіхи.

«Частково ви вже бачили наші успіхи. Тобто варто говорити, що у новій вправі у них влучення не виходять за третю зону, за третє коло у мішені. Звісно, були і свої моменти, психологічні, у майбутніх поліцських, десь довелося переборювати себе. У нас ще приблизно 2 – 2,5 тижні залишилося занять. Вони вже відпрацьовують складні вправи, зі зміщенням вогню по мішеням, зі зміною положень », – розповів Олександр Чурей, інструктор, інспектор із особливих доручень відділу профпідготовки Управління кадрового забезпечення.

Реклама

Крім того, майбутні поліцейські відпрацьовують і тактику. Усі – і дівчата, і хлопці – займаються на загальних підставах. Адже майбутня служба не передбачатиме гендерних особливостей.

«Вони вже на впевненому шляху до того, аби виходити на вулиці. Процес підготовки триває, рівень досить непоганий, попри усі наші побоювання. Займаються вони загалом 8 тижнів, 6 із яких займає тактика», – пояснив Микола Моргун, інструктор із поліцейської тактики, доц. кафедри тактико-спеціальної підготовки Львівського університету внутрішніх справ.

Реклама

Через 2 тижні, наприкінці навчань, майбутніх поліцейських очікує комплексний іспит. На випробуванні курсанти мають продемонструвати набуті знання та навички із усіх запропонованих тренерами алгоритмів дій.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно