Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Цигани радіють: в таборі встановили сміттєвий контейнер (ФОТО)

Цигани радіють: в таборі встановили сміттєвий контейнер (ФОТО)

Цигани радіють: в таборі встановили сміттєвий контейнер (ФОТО)
Маленькі діти моментально оточили контейнер , почали залазити на нього і стрибати всередину. Дорослі шепотілися і здивовано ставили запитання: «До циганів починають ставитися як до людей ?» Можливо,...

Маленькі діти моментально оточили контейнер , почали залазити на нього і стрибати всередину. Дорослі шепотілися і здивовано ставили запитання: «До циганів починають ставитися як до людей ?» Можливо, для міських жителів це подія не здасться унікальною новиною , але для ромів - це подія століття.

ВІДЕО ДНЯ

Раніше , протягом декількох років, міська влада вже намагалися встановлювати сміттєві контейнери на території табору, але люди сприймали це як вторгнення на особисту територію і не давали згоду на установку. Довгий час зберігалося непорозуміння і неможливість встановлення контакту між місцевою владою і ромами . Зараз же, за посередництва представників Благодійного фонду « Розвиток» і новим старостою ромського поселення Олександром Балог ситуація повністю змінилася.

Спочатку виникло кілька конфліктів щодо визначення місць установки для контейнера, жителі найближчих будинків не хотіли , щоб біля них знаходився величезний сміттєвий контейнер, але після бесід та пояснень наскільки це важливо централізовано збирати і вивозити сміття , люди погодилися на встановлення контейнера.

Реклама

«Зараз починається найскладніше - ми тільки вводимо поняття системи очищення та вивезення сміття. Кожен день пояснюємо жителям табору, що не можна просто викидати сміття з будинку в двір, де він потім розноситься по всьому табору . Необхідно його збирати в пакети або коробки, а потім викидати в одному місці - в сміттєвий контейнер ! » - прокоментувала ситуацію Козир Наталія , координатор проекту« Соціальна інтеграція ромів у суспільне життя України із збереженням етнокультурної ідентичності ромського народу».

У четвер було встановлено перший контейнер, наступного тижня планується встановити ще два. Надалі сміттєві контейнери будуть перебувати на кожній вулиці табору.

Реклама

Як було вже сказано раніше , компанія АВЕ поставилася з великим розумінням до питання очищення території табору і дала згоду на вивезення сміття в наступні кілька місяців абсолютно безкоштовно. З боку міської ради дане питання контролює безпосередньо начальник управління міського господарства Віталій Гільтайчук . Під його ефективним керівництвом кілька тижнів тому було вперше проведено захід з очищення, збирання та вивезення 300 кубів сміття з території ромського табору.

Благодійний фонд "Розвиток"

Цигани радіють: в таборі встановили сміттєвий контейнер (ФОТО) – 01
Реклама
Цигани радіють: в таборі встановили сміттєвий контейнер (ФОТО) – 02
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно