Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У селі Кайданово, що на Мукачівщині, відкрили оновлений дитсадок (ФОТО)

У селі Кайданово, що на Мукачівщині, відкрили оновлений дитсадок (ФОТО)

У селі Кайданово, що на Мукачівщині, відкрили оновлений дитсадок (ФОТО)
Урочисте відкриття оновленого ДНЗ відбулось на території Ракошинської сільської ради, а саме в селі Кайданово Ремонтні роботи розпочались тут 10 липня і зараз дошкільнята та їх батьки отримали...

Урочисте відкриття оновленого ДНЗ відбулось на території Ракошинської сільської ради, а саме в селі Кайданово

ВІДЕО ДНЯ

Ремонтні роботи розпочались тут 10 липня і зараз дошкільнята та їх батьки отримали можливість на власні очі оцінити результати старання будівельників.

У відкритті взяв участь, голова Ракошинської сільської ради Коштура Василь Омелянович, який розповів про головні напрямки, за якими здійснювався ремонт будівлі дитсадку. Головний акцент під час впровадження даного проекту в життя, було зроблено на теплоізоляційні та енергозберігаючі технології. Зокрема, зовнішні стіни дитсадка утеплено високоякісними термоізоляційними матеріалами, а всередині приміщення повністю модернізовано систему автономного опалення. Так, якщо раніше загальний об’єм системи опалення становив більше 300 літрів води, то зараз, завдяки заміні радіаторів на більш економічні, він становить 130 літрів.

Реклама

Все це, за словами сільського голови, в комплексі із встановленням нових високоякісних вікон та дверей, дозволить зекономити значну суму кошів, яка раніше йшла на оплату комунальних послуг.

Задоволена результатами ремонту і завідуюча дитсадка Вовк Світлана Михайлівна, яка також розповіла про деякі новації, впроваджені під час ремонту. Так, якщо раніше дитячий садок мав в наявності тільки зовнішні вбиральні, то зараз дані приміщення обладнано всередині. Сьогодні дитсадок відвідують 20 дітей, а розрахований він загалом на 23 маленьких відвідувачів.

Реклама

У відкритті також взяли участь Заступник сільського голови Роман Віктор Дмитрович та Голова комісії з питань регулювання земельних відносин, будівництва та архітектури Ракошинської сільської ради Шафар Іван Іванович. Останній, зокрема, повідомив, що весь депутатський корпус був одностайним в прийнятті рішення про початок робіт і в подальшому готовий працювати над покращенням умов перебування для всіх вихованців ДНЗ Ракошинської сільської ради.

Привітав своїх земляків і депутат Верховної Ради 1-го скликання, Кельман Дмитро Іванович, який побажав вихованцям дитсадка вирости успішними та ніколи не забувати рідний край.

Церемонія відкриття пройшла у невимушеній та позитивній обстановці. Гості свята, батьки та персонал дитсадку мали можливість послухати привітання від найменших відвідувачів садку, які висловили свої слова вдячності всім хто брав безпосередню участь в відновлювальних роботах.

Реклама

На завершення урочистостей всі приміщення оновленого дитсадку освятив настоятель Свято-Василівського храму с.Кайданово о. Леонід Дранко.

Перебуваючи на заході, Василь Коштура поділився з нашим виданням планами на майбутнє. За словами сільського голови, сьогодні подібний ремонт зроблено в чотирьох з шести ДНЗ на території Ракошинської сільської ради, а тому в найближчі плани входить завершення подібного ремонту всіх ДНЗ.

Також, в планах сільського голови є запровадження новітніх альтернативних технологій на території відомчих об’єктів. Найближчим часом пілотний проект заплановано впровадити на території сільського стадіону. Тут, для обігріву приміщень, планується встановити опалювальні котли нового типу, які дозволяють застосовувати для опалення паливні матеріали в т.ч. і з відходів сільського виробництва – культур соняшника, кукурудзи та будь-яких інших біоматеріалів.

За словами Ракошинського голови, зараз єдиною відчутною перепоною для швидкого впровадження проектів модернізації села в життя є напружена ситуація навколо заблокованих в Держказначействі рахунків. Так, згідно кошторису, вартість ремонтних робіт в дитсадку склала 222 тис. грн., з яких 202 тис. грн. є заблокованими на казначейському рахунку. Такі обставини значно ускладнюють відносини між сільською радою та виконавцями робіт, адже підприємці часто не хочуть мати справу з держустановами, через ризик не отримати обумовлені кошти.

Залишається сподіватися, що в подальшому ситуація з блокуванням казначейських рахунків зміниться на краще і тоді представники місцевої влади не матимуть жодних перепон та зможуть далі займатися модернізацією об’єктів соціальної сфери.

У селі Кайданово, що на Мукачівщині, відкрили оновлений дитсадок (ФОТО) – 01
У селі Кайданово, що на Мукачівщині, відкрили оновлений дитсадок (ФОТО) – 02
Реклама
У селі Кайданово, що на Мукачівщині, відкрили оновлений дитсадок (ФОТО) – 03
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно