Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • "Регіонали" разом із представниками громадських організацій протестували проти перенесення похованих у центрі Мукачева воїнів (ФОТО)

"Регіонали" разом із представниками громадських організацій протестували проти перенесення похованих у центрі Мукачева воїнів (ФОТО)

"Регіонали" разом із представниками громадських організацій протестували проти перенесення похованих у центрі Мукачева воїнів (ФОТО)
Сьогодні, 26 жовтня, у Мукачеві, у день визволення міста від німецько-фашистських загарбників відбувся мітинг проти перенесення похованих у центрі міста воїнів, які загинули під час Другої Світової...

Сьогодні, 26 жовтня, у Мукачеві, у день визволення міста від німецько-фашистських загарбників відбувся мітинг проти перенесення похованих у центрі міста воїнів, які загинули під час Другої Світової війни.

ВІДЕО ДНЯ

Висловити свій протест до Обеліску Слави прийшли жителі міста, представники ветеранських та громадських організацій та приватні підприємці. Учасники акції заявили, що не дозволять спаплюжити пам'ять загиблих воїнів та жертв масового розстрілу, які покояться у цих могилах, та докладуть усіх зусиль, щоб захистити поховання від будь-яких втручань.

«Якщо справа таки дійде до того, що могили почнуть переносити, ми задіємо усі можливі юридичні важелі впливу та не дозволимо вчинити цей акт відвертого вандалізму, - заявив під час мітингу голова Мукачівської міської організації Партії регіонів Вячеслав Шутко. – Ці люди загинули заради нашого з вами майбутнього і пам'ять про них не повинна бути об’єктом маніпуляцій та політичних ігор».

Реклама
"Регіонали" разом із представниками громадських організацій протестували проти перенесення похованих у центрі Мукачева воїнів (ФОТО) – 01

У той же ж час ветерани, присутні на мітингу, а також родичі похованих біля обеліску солдатів в один голос заявили, що готові захищати пам’ятник від руйнування навіть власними тілами.

Реклама

«Це абсурд! І переносити могили в жодному разі не можна. Ці люди загинули смертю героїв, намагаючись звільнити місто від загарбників. І якщо дискусії про перенесення продовжуватимуться, ветеранські організації виступлять категорично проти,» - заявив учасник мітингу, ветеран Іван Шилов.

Опісля було запрошено усіх небайдужих поставити свої підписи під спільним Меморандумом проти перенесення поховань, який буде підписано в офісі міської партійної організації у понеділок, 28 жовтня. Текст цього документу вже із підписами передадуть представникам міської влади, тим самим демонструючи ставлення жителів міста до ідеї перепоховання, – зазначає прес-служба Закарпатської обласної організації Партії регіонів.

"Регіонали" разом із представниками громадських організацій протестували проти перенесення похованих у центрі Мукачева воїнів (ФОТО) – 02
Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно