Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Ужгородець у власному помешканні встановив "буржуйку"

Ужгородець у власному помешканні встановив "буржуйку"

Один з ранкових дзвінків понеділка в аварійно-диспетчерську службу (АДС) ПАТ "Закарпатгаз" здивував загадковістю: мешканець двадцятої квартири, що на п’ятому поверсі будинку №59 по вулиці Грушевського, бив на сполох через дим, який звідкілясь поступово заповнював його оселю. З переляку чоловік викликав і ДСНС, і пожежників, і ЖРЕР, і газівників. АДС ПАТ "Закарпатгазу", оскільки безпосередньо в квартирі скаржника з газоспоживаючим обладнанням все було гаразд, підключила з метою з’ясування причин задимленості невідомого походження службу внутрішньо будинкових мереж. Фахівці почали оглядати всі помешкання під’їзду.

ВІДЕО ДНЯ

– Коли, нарешті, з тяжкою бідою нас допустили в квартиру №14 на другому поверсі, – розповідає старший майстер Галина Голубка, – ми побачили те, від чого волосся стало дибки. Через три кімнати квартири під стелею тягнулася сантиметрів 15 у діаметрі труба, спрямована від саморобної "буржуйки"  у димохід, який, як виявилося, розгерметизувався. Адже від газу продукти згоряння – одні, а від твердого палива – інші.

У подальших діях газовики були невблаганними. Повністю перекрили подачу газу на стояк, що постачав його усім п’ятьом квартирам, й повідомили ЖРЕР №5 та міську владу про неординарну подію з вердиктом: газопостачання не буде відновлено, поки працівники ЖРЕРу не перевірять стан димових та вентиляційних каналів й не нададуть відповідних актів, – повідомили у ПАТ "Закарпатгаз".

Реклама

– Звісно, як стверджує народна мудрість: "що голіший, то мудріший". Саме висока ціна на газ змушує споживачів до таких дій, – коментує ситуацію начальник управління експлуатації систем газопостачання товариства Зіновія Стецків. – Проте з будь-якими "ноу-хау" "кулібіних" з багатоповерхівок боротимемось нещадно, адже їх "винаходи" – безпосередня загроза здоров’ю та життя сусідів. Така самодіяльність може призвести до чималих жертв!

Як з’ясувалося, власник 14-ої квартири справді боргує за спожитий природний газ понад 1160 гривень. Котел автономного опалення у нього не зареєстрований. А за період з 23 жовтня по 21 листопада, незважаючи на застосовану "новацію", спалив ще понад 180 куб.м газу.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно