Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Мер Мукачева особисто привітав ветерана з ювілеєм (ФОТО)

Мер Мукачева особисто привітав ветерана з ювілеєм (ФОТО)
Цими днями, а саме 8 жовтня, міський голова Золтан Ленд'єл, голова міської ради Іван Маняк та заступник міського голови Михайло Лабош завітали до генерала - майора у відставці Івана Васильовича...

Цими днями, а саме 8 жовтня, міський голова Золтан Ленд'єл, голова міської ради Іван Маняк та заступник міського голови Михайло Лабош завітали до генерала - майора у відставці Івана Васильовича Дьоміна з почесною місією, адже в цей день йому виповнилося 90 славних літ.

ВІДЕО ДНЯ

Приємний, усміхнений, статний мужчина у військовій формі радо зустрів на порозі своєї квартири гостей. Скажу, форма йому до лиця. А китель в орденах та медалях — це його життя.

Іван Васильович виявився дуже цікавим співрозмовником. Розповідаючи свою біографію, можна сказати, що він відданий син свого народу. Адже все своє життя був на захисті Вітчизни. Коли розпочалася Велика Вітчизняна війна, прагнення захищати Батьківщину ще зовсім юного Івана Дьоміна були настільки бажаними, що навіть йшов на хитрощі, підробляючи документи, за що ледь не постраждав. Але бажання все ж таки перемогло. І вже в грудні місяці 1941-го юнак був призваний до лав Червоної Армії. Райвійськкомат паралельно направляє його на навчання у 3-є Ленінградське артилерійське училище. В 19-річному віці Іван Васильович стає командиром батареї на 2-у Прибалтійському фронті. Війну закінчив у званні капітана.

Реклама

У різних кінцях світу довелося служити І.В. Дьоміну: від Далекого Сходу до Китаю та Єгипту, де був старшим воєнним радником, служив майже у всіх куточках колишнього Радянського Союзу. На початку 70-их років Івана Васильовича Дьоміна призначено начальником артилерії 128-ї гвардійської мотострілецької дивізії, штаб якої знаходиться в місті Мукачеві.

Мер Мукачева особисто привітав ветерана з ювілеєм (ФОТО) – 01
Реклама

Після майже 40 років військової служби перейшов працювати керівником комунального господарства міста. Був головою Мукачівської міської ради ветеранів. Наразі очолює міську організацію Спілки радянських офіцерів. Іван Васильович є активним учасником загальноміських заходів.

Щирі привітання від гостей, тепла бесіда і спогади про своє життя розчулили ювіляра. З доброю посмішкою на вустах і з сльозами на очах Іван Васильович сказав, що він вдячний своїй долі, адже не дивлячись на страшні роки війни, які він гідно пройшов захищаючи рідну Вітчизну, здійснилася мрія його дитинства — бути військовим. Зараз він радіє за успіхи своїх дітей та внуків, які в цей день його вітали по телефону, а вже в неділю, зберуться всією дружньою родиною відзначати такий славний ювілей.

Із цікавої розповіді Івана Васильовича запам'яталась фраза: люби життя і воно полюбить тебе, яка я думаю, є стилем життя цього мудрого чоловіка. Адже, поглянувши на нього, бачиш гарного, здорового та енергійного чоловіка, який веде правильний спосіб життя. І, напевно, за це Бог дарує йому такі гарні літа в здоров'ї і радості.

Реклама

Ірина Петрус, головний спеціаліст відділу з питань внутрішньої політики Мукачівського міськвиконкому

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно