Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Презентація фільму "Іван Сила" у Мукачеві: повний зал, шквал оплесків та вигуки "Браво!" (ФОТО)

Презентація фільму "Іван Сила" у Мукачеві: повний зал, шквал оплесків та вигуки "Браво!" (ФОТО)

Презентація фільму "Іван Сила" у Мукачеві: повний зал, шквал оплесків та вигуки "Браво!" (ФОТО)
Сьогодні, 7 жовтня, у Мукачеві, в кіноконцертному залі "Перемога" відбувся прем’єрний показ на Закарпатті фільму "Іван Сила". Як уже повідомляло інтернет-видання "Панорама Мукачева", на...
ВІДЕО ДНЯ

Сьогодні, 7 жовтня, у Мукачеві, в кіноконцертному залі "Перемога" відбувся прем’єрний показ на Закарпатті фільму "Іван Сила".

Як уже повідомляло інтернет-видання "Панорама Мукачева", на презентацію приїхали режисер фільму Віктор Андрієнко та Василь Вірастюк, український стронґмен, володар титулу "Найсильніша людина світу" (2004 рік), який у фільмі виконав роль Велета.

Реклама

Як зазначають глядачі, яких зібралось на показ повен зал, фільм є надзвичайно цікавим та захоплюючим. Вже опісля демонстрації фільму "Іван Сила" на великому екрані, актори відповідали на запитання глядачів та влаштували імпровізовану фотосесію.

Як зазначив Віктор Андрієнко, цей фільм не лише для дітей, а й дорослих. Він цікавий будь-якому поколінню. Він вчить тому, що кожна людина може зробити себе сама.

Реклама

"Цікавим є те, – розповідає режисер, – коли я писав сценарій, не знав, хто буде головним героєм фільму. Потім я вирішив запропонувати роль Василю Вірастюку. І тут, коли я побачив фотографію Дмитра Халаджі, то був шокований його схожістю з Фірцаком. Це підтвердили і родичі українського силача".

Також актор зазначив, що не планує знімати продовження стрічки.

Слова вдячності за чудовий фільм про закарпатського силача висловив також Василь Ковбаско, голова Іршавської РДА. Він закликав побільше створювати якісне українське кіно.

Реклама

Найбільший же резонанс викликала фотосесія, організована після закінчення сеансу. Кожен хотів сфотографуватися із відомим актором та українським богатирем.

Довідка. Прототипом головного героя фільму став закарпатський силач Іван Фірцак, якого 1928 року визнали найсильнішою людиною планети. Сценарій фільму написано за мотивами повісті Олександра Гавроша “Неймовірні пригоди Івана Сили, найдужчої людини світу”.

Фільм «Іван Сила» оповідає незвичайну історію життя Івана Фірцака, який народився в червні 1899 року в селі Білки Іршавського району на Закарпатті.

У 18 років він став артистом чехословацького цирку і побував у 64 країнах світу, дивуючи всіх своїми перемогами.

Чемпіон Чехословаччини з важкої атлетики та боротьби, чемпіон Європи з культуризму. За неймовірну силу він отримав прізвисько Іван Сила — Кротон.

Іван Фірцак виграв чимало поєдинків з відомими борцями світу. З рук королеви Англії Іван Фірцак отримав шолом і пояс, оздоблені золотом та діамантами. Американська преса називала його найсильнішою людиною ХХ століття.

1937 року в самому розквіті своєї слави він повернувся на Батьківщину.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно