Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Школярі протягом кількох годин побували в ролі справжніх солдат

Школярі протягом кількох годин побували в ролі справжніх солдат

Школярі протягом кількох годин побували в ролі справжніх солдат

З ініціативи керівництва Головного управління національної поліції Закарпаття учні спеціалізованої школи-інтернату з поглибленим вивченням окремих предметів мали змогу зустрітися з учасниками АТО, побувати на місці дислокації закарпатських нацгвардійців та ознайомитись із сучасним військовим спорядженням.

ВІДЕО ДНЯ

Правоохоронці краю влаштували ужгородським старшокласникам цікаву зустріч із військовими батальйону Національної гвардії України. Хлопцям пощастило поспілкуватися з воїнами АТО, пройнятися розповідями солдат, які побували в самому пеклі війни, – йдеться у повідомленні відділу комунікації ГУ Національної поліції у Закарпатській області.

Старшокласники «випробували» зразки зброї, з якою воюють бійці. Пістолети, автомати, гранатомети  в мить опинилися в руках юнаків. Учні вчилися, як поводитись зі зброєю, мали нагоду приміряти спецодяг, тренувалися розбирати та складати автомати, дізнавалися, як виглядає службова техніка. Особливо юнаків вразив БТР, який ще вчора повернувся із зони АТО.

Реклама

Та найголовнішою була розмова юнаків із бійцями, які не один день провели на передовій. Із цікавістю та сумом учні слухали історії нацгвардійців про дні, прожиті на сході. Бесіда була пройнята взаємною вдячністю. Адже Дебальцево, Горлівку, Мар’їнку, Курахово – усі жахи війни солдати пройшли, зміцнюючись підтримкою дітей із рідного Закарпаття.

Як зізнається один із нацгвардійців – Йосип Бак, саме дитячі листи, сповнені надією і щирими переживаннями, у моменти втрат і відчаю, коли далеко від дому та рідних ризикуєш кожною хвилиною життя, зігрівали серця, додавали сил і піднімали дух.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно