Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • В Ужгороді презентували збірник статей міжнародної конференції «Шлях до свободи» «Правда визволить»

В Ужгороді презентували збірник статей міжнародної конференції «Шлях до свободи» «Правда визволить»

В Ужгороді презентували збірник статей міжнародної конференції «Шлях до свободи» «Правда визволить»

За ініціативи Місії «Постуляційний центр беатифікації та канонізації святих УГКЦ» та підтримки ГО «Європейське Закарпаття» 4 грудня 2015 року відбулася презентація збірника статей міжнародної конференції «Шлях до свободи» «Правда визволить» (приуроченої до 25-ліття легалізації греко-католицької церкви в Україні). Захід відбувся у приміщенні історичного факультеті УжНУ. Головна мета: згадати події не такого вже й далекого минулого, почути з перших уст людей, що стояли на початках процесу легалізації ГКЦ та зацікавити молодь до наукових досліджень.

ВІДЕО ДНЯ

Збірник презентував о. Полікарп Марцелюк, ЧСВВ, голова Місії «Постуляційний центр беатифікації УГКЦ» (м. Львів) та Марія Майороші, директор Музею історії УжНУ, член громадської організації «Європейське Закарпаття» (м. Ужгород).

З вітальним словом виступили проректор з науково-педагогічної роботи УжНУ Мирослава Лендьел, декан історичного факультету вишу Володимир Фенич, які радо привітали гостей в стінах рідного університету і поділилися спогадами, так як саме на ці часи припали їх студентські роки, – повідомляє ГО «Європейське Закарпаття».

Реклама

Про стан фондів, в яких висвітлюється історія греко-католицької церкви розповіли представники архівів, а саме: Михайло Місюк – директор Державного архіву в Закарпатській області та Олександр Рішко – головний спеціаліст сектору архівного забезпечення УСБУ в Закарпатській області, які закликали студентів до праці з неопублікованими джерелами.

Дуже цінними були свідчення очевидців: з середовища священиків з нами поділилися спогадами о. Василь Хваста та о. Констянтин Сабов, з мирян – Людвіг Філіп (перший редактор часопису «Благовісник»), а також цікаві факти з життя батька розповів син помічного єпископа Мукачівської єпархії Йосип Головач.

Реклама

Завершилася презентація показом уривків з фільмів «Правда визволить» (про процес легалізації ГКЦ) та митрополита Андрея Шептицького.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно