Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Закарпатті обговорили проект відкриття КПП "Лубня-Волосате" на українсько-польському кордоні

На Закарпатті обговорили проект відкриття КПП "Лубня-Волосате" на українсько-польському кордоні

На Закарпатті обговорили проект відкриття КПП "Лубня-Волосате" на українсько-польському кордоні

В Ужанському національному природному парку відбулося засідання Координаційної Ради транскордонного біосферного резервату "Східні Карпати" за участю керівництва Бещадського національного парку (Польща), національного парку "Полоніни" (Словаччинна) та Ужанського національного природного парку (Україна). Також на захід завітав голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль. 

ВІДЕО ДНЯ

У ході зустрічі, яку відкрив директор Ужанського НПП Віктор Биркович, сторони обговорили важливу тему транскордонного співробітництва між трьома країнами в межах резервату "Східні Карпати", – інформує прес-служба Закарпатської ОДА.  

Очільник краю акцентував увагу поважних гостей на важливості відкриття пішого пункту пропуску "Лубня-Волосате" між Україною та Польщею. Відтак Геннадій Москаль переконав польських колег щодо необхідності та важливості відкриття пішого пункту пропуску "Лубня-Волосате" для розвитку транскордонного туризму. Адже відкриття цього унікального переходу надасть нові можливості в розвитку євроінтеграції. Керівник Закарпаття наголосив, що перехід повинен бути пішим, аби не порушувати традиційності в охороні природи транскордонного біосферного резервату "Східні Карпати".

Реклама

Зі свого боку керівники польських парків запропонували Геннадію Москалю зустріч в Польщі для більш детального обговорення та розроблення спільної концепції щодо відкриття переходу "Лубня-Волосате". 

Тож, після майже 20 років розмов проект відкриття переходу "Лубня-Волосате" на україно-польському кордоні переходить в реальну площину.

Реклама

Питання відкриття пішого пункту пропуску "Лубня-Волосате" на українсько-польському кордоні сприятиме розвитку туризму та зможе покращити соціально-економічну ситуацію, у першу чергу, Великоберезнянщини. Також це б відкрило новий етап у відносинах між Польщею та Україною. Адже Закарпатська область, маючи 34 кілометри спільного кордону з Польщею, досі без жодного пункту пропуску. А це обмежує повноцінну транскордонну співпрацю, якої прагнуть з обох сторін кордону.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно