Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У "ТСН. Тиждень" розповіли про "бойовиків в рясах" на Закарпатті

У "ТСН. Тиждень" розповіли про "бойовиків в рясах" на Закарпатті

У "ТСН. Тиждень" розповіли про "бойовиків в рясах" на Закарпатті

В Українську православну церкву Московського патріархату призначили двох емісарів із правами, вищими, ніж у митрополита. Їхнє завдання – завадити переходам вірян від Московського патріарха Кирила до Київського патріарха Філарета.

ВІДЕО ДНЯ

Мало того, мовиться про застосування цими "воїнами" Кирила бойових загонів. Кореспондент ТСН Сергій Гальченко побував у трьох областях і "найгарячіших точках" протистояння.

Російська православна церква задіює всі важелі, аби втримати парафії і майно. Кров – уже не дивина. Російська православна армія вже давно стріляє в українців на східному фронті. Але, здається, Московський патріархат вирішив поширити бойовий досвід і на Західну Україну. Причина проста. Тут місцеві парафії одна за одною переходять із Московського в Київський патріархат. Тож вище керівництво церкви патріарха Кирила призначило двох спеціальних емісарів із надзвичайними повноваженнями. Подейкують, ці "святі воїни" не тільки перебирають на себе управління західними єпархіями під час приїзду і здатні поставити на місце якого-завгодно митрополита, а й можуть направити в регіон спеціальні загони "казаків" і спортивного вигляду семінаристів у будь-яку гарячу точку.

Реклама

ТСН відвідала три області – Рівненську, Тернопільську та Закарпатську. У цих регіонах переходи під юрисдикцію Київського патріархату закінчувалися масовими сутичками. Села Катеринівка, Птича та Пилипець – усюди спортсмени-семінаристи, обдерті кулаки і роз’юшені обличчя. Держава Україна наразі демонстративно відхрестилась від питання переходів. Та найпевніше, це лише примножить кількість конфліктів і розбитих облич. Особливо після завершення формування силових загонів Московського патріархату. Емісари Кирила зроблять усе, аби Україна не мала власної помісної православної церкви.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно