Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • П’ятеро маленьких закарпатців, батьки яких загинули в АТО, відправляться на відпочинок у Будапешт

П’ятеро маленьких закарпатців, батьки яких загинули в АТО, відправляться на відпочинок у Будапешт

45 дітей з усієї Україні, батьки котрих загинули на Майдані чи під час війни, поранені чи є учасниками АТО на Сході відпочинуть в Угорщині під час Різдвяних свят. З них – 5 закарпатців: Ілля Георгієв, Тарас Реготун, Василь Балог, Анастасія Жук та Максим Кисельов.

ВІДЕО ДНЯ

Це вже не перша подібна акція. Раніше, за активного сприяння голови Закарпатської обласної ради VI скликання Володимира Чубірка та зарубіжних партнерів діти воїнів АТО неодноразово відпочивали в таборах Угорщини та Словаччини.

Нині реалізація такого проекту також відбулась завдяки угорській стороні: Угорського уряду, Посольства Угорщини в Україні, а саме за сприяння держсекретаря Міністерства людських ресурсів Угорщини Міклоша Шолтеса та Надзвичайного і Повноважного посла Угорщини в Україні Ерне Кешкеня, які не лише створили умови для отримання в’їздних шенгенських віз для українців, а й повністю взяли на себе усі витрати з транспортування, проживання, харчування і організації якісного відпочинку.

Реклама

Діти будуть мати можливість відвідати з екскурсійною програмою Будинок парламенту Угорщини на березі Дунаю — візитну картку Будапешта, познайомитись з традиціями та культурою Угорщини, а також побувати на Головній Різдвяній ялинці в Будапешті.

Своєю чергою, з українського боку організацію поїздки взяли на себе почесне консульство Угорщини в м. Івано-Франківськ на чолі з Василем Вишиванюком та БО «Фонд «Відродження Прикарпаття», головою якого є Юлія Марійчин.

Реклама

Як стверджують організатори програми, вона забезпечить зміцнення зв’язків між молоддю, допоможе навчити виявляти солідарність і надавати допомогу один одному. Батьки учасників можуть залишатися спокійними, адже їх діток під час поїздки супроводжують лікар-терапевт, студент-інтерн, студент-психолог і студент-соціальний педагог.

Діти виїжджають у Будапешт на 5 днів з 20 по 24 грудня.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно