Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У селі Дерцен створили громадське формування, яке цілодобово стежить за правопорядком (ФОТО)

У селі Дерцен створили громадське формування, яке цілодобово стежить за правопорядком (ФОТО)

У селі Дерцен створили громадське формування, яке цілодобово стежить за правопорядком (ФОТО)
Взаємодія органів внутрішніх справ із населенням, діяльність громадських формувань, які беруть участь в охороні громадського порядку, профілактиці правопорушень, нині є особливо актуальними. Адже...

Взаємодія органів внутрішніх справ із населенням, діяльність громадських формувань, які беруть участь в охороні громадського порядку, профілактиці правопорушень, нині є особливо актуальними. Адже підтримка громадян та громадських формувань – одна з основних умов ефективності діяльності міліції.

ВІДЕО ДНЯ

Історія громадських формувань на Мукачівщині бере початок із 2005 року. Саме тоді була налагоджена тісна співпраця між громадськими активістами та місцевими правоохоронцями. І от уже близько 8 років члени громадських формувань щотижнево, відповідно до розроблених графіків чергувань, заступають у патруль разом зі співробітниками міліції та допомагають у виконанні покладених на міліцію завдань.

На території Мукачівського району на постійній основі працюють чимало громадських формувань. Серед них на особливу увагу заслуговує громадське формування, яке діє при сільській раді с.Дерцен.

Реклама

До Мукачівського міськвідділу міліції протягом тривалого часу надходили заяви, скарг від громадян с.Дерцена про те, що до них у вечірній час доби заїжджають на автомобілях молодики із сусідніх сіл і влаштовують бійки з селянами, переважно молоддю на дискотеках чи інших масових заходах. Правоохоронці постійно реагували на такі звернення, часто притягували до відповідальності підбурювачів. Однак хуліганів це не зупиняло.

У селі Дерцен створили громадське формування, яке цілодобово стежить за правопорядком (ФОТО) – 01
Реклама

Так, сільський голова Юлій Матей спільно з дільничним інспектором Володимиром Чурбаковим вирішили відновити і посилити роботу громадського формування, яке діє при сільській раді. Відтак, громадське формування у с.Дерцен сьогодні налічує 82 громадян, які поділені на 5 екіпажів. Переважна більшість його членів – це місцеві жителі, які у вільний від основної роботи час на своєму автотранспорті разом зі співробітниками міліції або самостійно виїздять на цілодобові маршрути патрулювання, не даючи шансів на неправомірні дії правопорушникам і злочинцям. Лише з моменту постійного чергування членів громадського формування спільно з дільничним інспектором вдалось припинити постійні безпорядки у селі.

За словами начальника Мукачівського міського відділу полковника міліції Василя Швенди, громадські формування, як правило, створюються за ініціативою самих громадян. Дане формування у с.Дерцен, згідно зі статутом, діє у сфері охорони громадського порядку і надає допомогу органам внутрішніх справ у запобіганні адміністративних та кримінальних правопорушень. Разом з тим проводиться ефективна профілактична робота серед населення, адже як відомо, що будь-який злочин краще попередити, ніж згодом його розкривати.

Наталія Машіко, Мукачівський МВ УМВС

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно