Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • На Виноградівщині вшанували учасників ліквідації аварії на ЧАЕС

На Виноградівщині вшанували учасників ліквідації аварії на ЧАЕС

На Виноградівщині вшанували учасників ліквідації аварії на ЧАЕС

У суботу, 12 грудня, з нагоди відзначення Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, під керівництвом керівника апарату райдержадміністрації Юрія Продана, за участі громадськості району проведено засідання круглого столу з учасниками ліквідації трагедії.

ВІДЕО ДНЯ

Розпочав засідання голова Виноградівської районної Всеукраїнської громадської організації інвалідів "Союз Чорнобиль України" Михайло Теняк, який привітав всіх присутніх і надав слово Юрію Продану, – інформує Виноградівська РДА.

Останній відмітив, що на сьогоднішній день на території району проживають 338 громадян постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС, у тому числі 179 ліквідаторів, 24 сім’ї користуються пільгами внаслідок втрати годувальника, смерть якого пов’язана з Чорнобильською катастрофою. Як зауважив керівник апарату Виноградівської РДА, ведеться активна співпраця з представниками громадської організації "Союз Чорнобиль України", в тому числі проводяться зустрічі керівництва районної адміністрації з активом громадських організацій з питань соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи; щорічно, у квітні забезпечується організація мітингу-реквієму і проведення екуменічних панахид за жертвами трагедії; забезпечується надання матеріальної допомог вдовам померлих чорнобильців, сім’ям інвалідів та важко хворим, оздоровлення учасників ліквідації.

Реклама

Керівник апарату райдержадміністрації, відповідно до розпорядження голови Виноградівської РДА, нагородив грамотами за мужність, самовідданість, участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС та з нагоди Дня вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС: Єрьомкіна Олександра Івановича, учасника ліквідації аварії на Чорнобильській атомній електростанції II категорії; Часина Йосипа Юрійовича, учасника ліквідації аварії на Чорнобильській атомній електростанції I категорії.

Юрій Продан висловив щирі слова подяки всім ліквідаторам за їх мужність, героїзм і самовіддачу. Побажав міцного здоров’я, невичерпної енергії, сімейного благополуччя та шани вдячних поколінь.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно