Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

На Тячівщину завітали благодійники з Австрії

На Тячівщину завітали благодійники з Австрії
ВІДЕО ДНЯ

Напередодні Дня Святого Миколая понад 30 автобусів, вщерть заповнених пакунками із солодащами та цінними подарунками, зібраними у Верхінй Австрії, привезли добродії на Тячівщину цього року.

Зібрані подарунки – це так званий дружній привіт дітям краю від їх австрійських ровесників, адже кожен пакунок власноруч сформували австрійські діти та залишили в них свої адреси і листи, щоб знайти нових друзів на Україні, – повідомляє прес-служба Тячівської РДА.

Реклама

Прибула делегація Миколаїв до нашого краю в суботу і за 3 дні група іноземців із 73 добровільних помічників власноруч роздали чудові новорчні подарунки діткам в 40 школах та садочках району.

Проводилась акція, як і зазвичай, з ініціативи гуманітарного товариства "Єдиний світ – Верхньоавстрійська допомога землякам", виконавчий директор Гельмут Атцлінгер, керівник організації "Ландлергільфе" Андреа Геттіх, організатор Сабіна Мозер, у тісній співпраці з урядом Федеральної землі Верхньої Австрії.

Реклама

Цього року вперше гості передали подарунки й дітям учасників АТО Тячівщини. 15 грудня їх розвантажили в приміщенні райдержадміністрації, після чого представники місцевої влади поспілкувались із членами длегації австрійців. Зокрема, участь у зустрічі взяли голова Тячівської районної ради Василь Каганець, керівник апарату Тячівської райдержадміністрації Богдан Макусій та голова Тячівської РО ТЧХУ Олена Кагарлицька.

Про благодійну акцію та інші можливості співпраці з організаціями Верхньої Автрії розповідала представниця делегації Сабіна Мозер, а також двоє солдатів австрійської служби, які працюють волонтерами в Усть-Чорній.

У ході зустрічі благодійникам висловили щиру вдячність за чудову ініціативу, їх щорічну допомогу та підтримку не тільки на новорічно-різдвяні свята, але й повсякчас. Адже Тячівщина пострійно отримує від австрійців гуманітарну допомогу у вигляді шкільних меблів, комп’ютерів, медичного обладнання та інших необхідних речей. Крім того, гуманітарній організації «Єдиний світ – Верхньоавстрійська допомога землякма» в особі керівника Гельмута Атцилінгера вручено подяку державної адміністрації за допомогу садочкам та школам Тячівщини.

Реклама

Відтак, присутні обговорили окремі шляхи подальшої міжнародної співпраці. Зокрема щодо можливості дітям району, які володіють німецькою мовою, відвідати Верхню Австрію, ознайомитись із культурою та побутом австрійців, а також можливість для вчителів німецької мови Тячівщини вдосконалити навички викладання а Австрії.

Варто зауважити, що обличчя австрійських друзів випромінювали щиру доброзичливість й душевну піднесеність. Відчувалося, що участь у справі, яка несе радість дітям по обидва боки державних кордонів, для них теж не мала втіха. Тож дай їм Бог всім міцного здоров’я, добробуту, щастя в родинах, терпіння у нелегкій роботі.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно