Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Поліцейські Ужгорода та Мукачева поділились своїми враженнями від перших днів роботи

Поліцейські Ужгорода та Мукачева поділились своїми враженнями від перших днів роботи

Поліцейські Ужгорода та Мукачева поділились своїми враженнями від перших днів роботи

Минув вже певний період від складання присяги та першого дня роботи патрульних поліцейських Ужгорода та Мукачева.

ВІДЕО ДНЯ

За цей час закарпатці пильно стежили за роботою місцевих патрулів: як вони затримували порушників спокою, штрафували водіїв, стежили за правопорядком, – йдеться у статті "Поліція надії" в газеті "Панорама" від 10 грудня.

Так, ужгородського поліцейського Олександра Куртанича його колега оштрафував за неввімкнені передні фари під час нічного патрулювання вулицями обласного центру. Як зазначив «Панорамі» сам поліцейський, він сплатив цей штраф вже у перший день після курйозного випадку. Ну, а сам поліцейський вже став зіркою закарпатського сегменту інтернету завдяки своїй чесності на службі.

Реклама

Зважаючи на календар та резонанс навколо патрульних поліцейських, «Панорама» вирішила опитати поліцейських Ужгорода та Мукачева і дізнатись, яким був для них початок роботи у статусі стража порядку.

Перший тиждень у формі

Реклама
Поліцейські Ужгорода та Мукачева поділились своїми враженнями від перших днів роботи – 01

Олександр Куртанич, поліцейський м. Ужгорода: «Для мене, як для людини, яка раніше не працювала в органах внутрішніх справ, цей тиждень був нелегким. Та я переконаний, що з кожним днем ми будемо загартовуватись досвідом та разом з нашою командою за підтримки громадськості подолаємо будь-які перепони».

Поліцейські Ужгорода та Мукачева поділились своїми враженнями від перших днів роботи – 02
Реклама

Єлизавета Хотіна, поліцейська м. Мукачева: «Теорія – теорією, а робота на практиці – це інша справа. Тому перший тиждень роботи у структурі нової поліції виявився важким, оскільки доводиться звикати до уважності, безсонних ночей та вгамування конфліктів».

Часті випадки, з якими стикались поліцейські

Олександр Куртанич, поліцейський м. Ужгорода: «Вдень – це проблеми дорожньо-транспортних пригод та порушення правил паркування. Вночі – це, зазвичай, виклики на розбої, сімейні сварки, бійки тощо».

Єлизавета Хотіна, поліцейська м. Мукачева: «Найчастіше мукачівські патрульні стикаються з аваріями на дорозі, порушеннями правил паркування. Вночі частими є крадіжки».

Нова поліція та зміни у суспільстві

Олександр Куртанич, поліцейський м. Ужгорода: «Ми почали працювати з суспільством на засадах партнерства, а не карального органу. Коли люди зрозуміють, що нова поліція чесна і відкрита до співпраці – переконаються, що зміни таки є. Зрештою й самі в собі будуть виховувати правосвідомість, а тому все в нас вийде в розбудові нової держави».

Єлизавета Хотіна, поліцейська м. Мукачева: «Якщо ми хочемо змінити країну на краще, ми повинні це робити з себе. Знаючи своїх колег, які зі мною проходили навчання, вірю, що і нова поліція змінюватиме суспільство. А люди вже старатимуться жити за законом».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно