Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • У Мукачівському кооперативному торговельно-економічному коледжі говорили про видатних творців вишу

У Мукачівському кооперативному торговельно-економічному коледжі говорили про видатних творців вишу

У Мукачівському кооперативному торговельно-економічному коледжі говорили про видатних творців вишу
ВІДЕО ДНЯ

З нагоди святкування 70-річчя Мукачівського кооперативного торговельно-економічного коледжу відбулася студентська науково-практична конференція "Видатні творці історії коледжу".

На конференції свої дослідження представили члени гуртка екскурсоводів «Паралель» та члени ради музею споживчої кооперації, – пише газета "Панорама".

Реклама

Конференція проходила нетрадиційно – у формі екскурсу у минуле. Ведуча конференції, керівник гуртка Ольга Яким, «провела» учасників по вулицям міста і на мить учасники конференції зупинились біля будинку, де народився Міхай Мункачі, адже тут вперше в 1918 році була відкрита торговельна школа в Мукачеві. Екскурсію продовжили на розі вулиць Недецеї і Горького, де тривалий період була Мукачівська державна торговельна академія. Останньою зупинкою стала будівля на вулиці Я.Мудрого, де функціонує коледж сьогодні.
Збираючи матеріали для своїх робіт, студенти відкрили нові сторінки історії рідного вишу.

Юні «науковці» Шкріба Крістіна, Микуланинець Валентин, Ляшенко Каріна, Полажинець Мирослава, Понджоля Ірина, Дешко Маріам, Щока Валерія, Ступак Анастасія в своїх дослідженнях згадали тих, хто стояв біля витоків навчального закладу, хто створив і творить добру його історію. Серед них: Августин Штефан – багаторічний директор академії, відомий громадсько-політичний діяч і педагог, Іван Мешко – доктор історичних наук, директор кооперативного технікуму в 50-х роках, Василь Пагиря – письменник, краєзнавець, почесний громадянин Мукачева, Григорій П’ятаченко - український політичний діяч, міністр фінансів України в 90-х роках, Михайло Троян – доктор історичних наук, професор, відомий історик, викладач технікуму в 40-х роках. Всіх згадати неможливо, адже лише коледж за 70 років діяльності підготував більше 19 тисяч випускників.

Реклама

З вітальним словом до учасників конференції звернувся випускник коледжу, доктор історичних наук, професор, заслужений працівник освіти України Василь Гарагонич та підкреслив вагомість студентської науки, а також зазначив, що сьогодні великі сподівання покладені на нинішню молодь, оскільки багато вчених зі світовими іменами зробили свої найважливіші винаходи саме в молодому віці.

Студенти отримали задоволення від дослідницької роботи. Вони пишаються історією коледжу, ще більше зміцнились у вірі, що з вибором вишу вони не помилилися, і сповнені прагнення примножувати історію МКТЕК добрими справами, успішним навчанням та подальшою видатною трудовою та суспільною діяльністю.

Усі виступаючі на конференції отримали грамоти від директора коледжу, к.е.н., доцента Богдана Кабаці за участь у науково-практичній конференції та майбутні сподівання на нові наукові дослідження й професійні досягнення.

Автор: Єва Меденці

Джерело: PMG.ua

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно