Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Із колишнього ресторану "Венеція" планують зробити готельно-ресторанний і торгівельний комплекс (ФОТО)

Із колишнього ресторану "Венеція" планують зробити готельно-ресторанний і торгівельний комплекс (ФОТО)

Із колишнього ресторану "Венеція" планують зробити готельно-ресторанний і торгівельний комплекс (ФОТО)
Але коли закінчать – не знає навіть головний архітектор Колись ресторан «Венеція» в Мукачеві був візитівкою міста, але після двотисячного року заклад закрили. Із того часу він занепадає. Роботи з...

Але коли закінчать – не знає навіть головний архітектор

ВІДЕО ДНЯ

Колись ресторан «Венеція» в Мукачеві був візитівкою міста, але після двотисячного року заклад закрили. Із того часу він занепадає. Роботи з реконструкції вкотре то починаються, то припиняються. Після чергового «простою» із будівництвом, власників зобов’язали зняти дерев’яні ліса, аби сильні вітри не позносили дошки і не накоїли шкоди людям. Але кілька тижнів тому на подвір’ї «Венеції» знову загуло. Довкола звели огорожу, а з будівлі демонтували перегнилі вікна. Зараз будівельники проводять демонтаж віконних прорізів і частково демонтують пошкоджені конструкції з даху. Колись славетний ресторан перетворять у готельно-ресторанний і торгівельний комплекс. Однак, коли завершиться реконструкція – прогнозувати важко.

Як зауважив головний архітектор Мукачева Віктор Півцьо, місто не має впливу на власників:

Реклама

- Колись давалось три роки на зведення об’єкту. До прикладу, на будівництво житла. Після трьох років розглядалося питання чому не будується, як і що. Зараз немає терміну будівництва. Замовник може робити реконструкцію на скільки він має коштів. За будівлю відповідає власник будівлі і вкладає у неї кошти. Місто не може втручатися, тиснути на власників. Найскладніше, що у «Венеції» десь п’ять власників, які знаходяться у різних країнах світу. Один в Америці, інший – в Угорщині, ще один ще десь живе. Якби був один власник, можна було б предметніше говорити, а коли декілька власників, щоб щось говорити – треба їх збирати, а один відповідає, що немає часу інший – що немає можливостей, третій – немає грошей і так далі. Неодноразово писали їм листи. Трошки просування було. Вони починали демонтувати пошкоджені конструкції. Але великого будівництва там немає. Невеличкі бригади працюють, щось там підсилюють. Є проектна документація, пофарбували фасад. Час від часу спілкуємося із представником. От, раз у півроку ми звертаємося до нього, викликаємо його. Він відповідає, що гроші вже йдуть.

Із колишнього ресторану "Венеція" планують зробити готельно-ресторанний і торгівельний комплекс (ФОТО) – 01
Реклама

Якщо «Венецію» все ж доведуть до пуття, вона змінить колір, проте збереже свій колишній вигляд.

Ми поцікавилися у мукачівців, що вони пам’ятають про ресторан «Венеція»?

Як виявилося, у людей, хто застав ресторан – багато приємних спогадів пов’язаних із цим місцем. Люди ностальгують за цим закладом, а тому одноосібно виступають за те, щоб «Венеція» знову запрацювала. Якби це сталося, припускають, вона трималася б на плаву, бо мукачівці і досі ностальгують за цим закладом.

Реклама
Із колишнього ресторану "Венеція" планують зробити готельно-ресторанний і торгівельний комплекс (ФОТО) – 02

Мукачівець Роман працював у «Венеції»: «У 90х роках я працював тут шофером, завозив продукти у ресторан. І тут познайомився зі своєю дружиною, з нею і зараз живу».

Ганна та Людмила також пам’ятають «Венецію» ще у розквіті. Жінки пригадують, як відзначали тут свої Дні народження, бо «цей заклад був на першому місці для Мукачева».

Пані Катерина погоджується: «Це була візитівка міста. Тут ми відгуляли моє весілля. До речі, останнє весілля в історії «Венеції». Це було у серпні 2001-го».

А от Тетяна з Ізаурою чули про колишню «Венецію» лише з ностальгічних спогадів дорослих: «Батьки розповідали, що відпочивали тут. Більше нічого не знаємо».

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно