Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Мукачівське лісове господарство просить людей не вчиняти самовільних рубок ялинок

Мукачівське лісове господарство просить людей не вчиняти самовільних рубок ялинок

Мукачівське лісове господарство просить людей не вчиняти самовільних рубок ялинок

Головна гостя в будинку кожного господаря під Новий рік та Різдвяні  свята – красуня ялинка. Щоб ялинка виросла до висоти півтора-два метри,  потрібно десять-п’ятнадцять років.

ВІДЕО ДНЯ

Самовільні рубки новорічних красунь завдають непоправної шкоди лісовим господарствам та зеленим зонам  населених пунктів. З метою запобігання незаконному вирубуванню шпилькових насаджень в передноворічний період державним підприємством «Мукачівське лісове господарство» створено штаб із координації роботи по охороні шпилькових насаджень та розроблено План невідкладних заходів щодо попередження і недопущення незаконних рубок шпилькових насаджень у передноворічний період, – зазначив у коментарі газеті «Панорама» Василь Анталовський, директор ДП «Мукачівське ЛГ».

Починаючи з 11 грудня 2015 року діють постійні мобільні групи у складі працівників державної лісової охорони, працівників райвідділу поліції та представників громадських організацій, які забезпечують охорону лісових насаджень від самовільних рубок.       

Реклама

«Звертаю увагу населення, що за самовільну рубку однієї новорічної ялинки передбачена адміністративна відповідальність згідно ст.65 КУАП у розмірі від 5 до 10 неоподаткованих мінімумів громадян (85-170 грн)  та відшкодування шкоди заподіяної лісу діаметром пенька до 10 см – 247,89 грн (відповідно від 10,1 до 14,0 см – 436,77 грн, від 14,1 до 18,0 см – 1121,40 грн). Тому перш  ніж зрубати дерево, слід добре подумати, а чи не краще придбати ялинку законним методом. Хочу запевнити громадян, що новорічні ялинки, які заготовляються в ДП «Мукачівське ЛГ», вирощені на спеціально призначених для цього ділянках, тобто плантаціях новорічних ялинок в лісових розсадниках, реалізація яких буде проводитись в магазині «Лісовичок» в селі Верхній Коропець та в м.Мукачево на спеціально обладнаних майданчиках,  де кожна ялинка буде промаркована спеціальними пластиковими бирками із штрих-кодом», – мовив Василь Анталовський.

Лісівники ДП «Мукачівське ЛГ» звертаються до всіх небайдужих громадян із проханням активно допомагати в охороні шпилькових молодняків від самовільного рубання новорічних ялинок. Альтернативою живої новорічної  ялинки може бути і так звана «штучна» ялинка, використання якої не приносить шкоди навколишньому природному середовищу.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно