Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

У Берегові запалили четверту свічку Адвенту

У Берегові запалили четверту свічку Адвенту

І ось настав час останньої, четвертої, так званої свічки Ангелів у Різдвяному пості. Вона символізує собою останнє пришестя Спасителя у славі разом з усіма Ангелами. Цього року в Берегові свято Адвенту вперше разом відзначають представники різних конфесій. І це дуже показово з боку священнослужителів, які продемонстрували для всіх містян приклад, гідний наслідування.

ВІДЕО ДНЯ

Отці Аттіла Мокшої (реформатська церква), Янош Молнар (римо-католицька), Ярослав Маргітич (греко-католицька) і Ференц Тороцкезі (реформатська) закликали парафіян зупинитися хоча б на мить у метушні сірих буднів, з їх стресовими ситуаціями та негараздами і замислитись над тим, як змінити світ на краще, а в ньому й самого себе, відмовившись від шкідливих звичок, очищаючись від усього поганого, тим самим наближаючись до світлих заповідей Всевишнього.

"Міняймось на краще, зрозуміймо біль ближнього і в постійному навколишньому галасі почуймо слабий, але переконливий голос Господа, який скеровує нас на єдино правильний шлях", – говорив у зверненні до вірян головний духівник реформатської громади Берегова Ференц Тороцкезі.

Реклама

Між промовами священників були виступи чоловічого камерного хору місцевого реформатського храму, декламування церковних віршів маленькими доньками о.Ференца Лілією та Абігель та спільні співи псалмів про Адвент о.Аттіли та присутніх.

"Сірі будні завжди мають вінчати світлі свята, – говорив насамкінець о.Ференц Тороцкезі. – Вони зараз чомусь дуже розділились. Станьмо ж на хвилину, задумаймось, як вчинити добро, а через нього приблизитись до Ісуса".

Реклама

Почесну місію запалити четверту свічку Адвенту довірили голові благодійного фонду “Геніус” Наталії Вароді.

На завершення церемонії для дітей та дорослих відбулась театралізована вистава за казкою Оскара Уайльда "Щасливий принц".

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно