Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Керівники Закарпаття зустрілись із керівниками релігійних конфесій краю

Керівники Закарпаття зустрілись із керівниками релігійних конфесій краю

Керівники Закарпаття зустрілись із керівниками релігійних конфесій краю
ВІДЕО ДНЯ

Напередодні новорічних та різдвяних свят керівники краю – Геннадій Москаль та Михайло Рівіс зустрілися представниками різних конфесій Закарпаття – єпископами та настоятелями церков.

– Радий всіх вас бачити та вітати з прийдешніми святами. Це вже стало доброю традицією проводити подібні зустрічі наприкінці року, аби підсумувати пройдений шлях та обговорити проблемні питання. Ми всі стараємося жити в мирі та дружбі з усіма конфесіями краю, демонструючи власними прикладами добро, турботу та увагу. Побільше вам вірників з чистими та щирими помислами, – звернувся до присутніх Геннадій Москаль.

Реклама

– Бажаю, аби всі ваші молитви допомагали Україні піднятись з колін, а настанови вашим вірникам сіяли зерно правди та справедливості. Адже саме духовні лідери допомагають зміцнювати віру, моральні принципи суспільства, – зазначив Михайло Рівіс, який вперше приймав поважне духовенство у статусі голови облради.

Зі свого боку духовенство розповіло, що докладає всі зусилля задля збереження миру та спокою в багатонаціональному Закарпатському краї. Вони зазначили, що релігійна війна страшніша за військовий конфлікт. Тому першочергово потрібно уникати міжконфесійних чвар, пропагувати слово Спасителя. Один із священнослужителів зазначив, що підтримує тісні зв’язки з луганським духовенством, які згадують Геннадія Москаля, як добру та чесну людину, і також передають свої вітання.

Реклама

Приємно було почути, що у представників духовенства нині нема проблем на кордонні з гуманітарними вантажами, відсутні затягування прикордонно-митних процедур. Вони вкотре наголосили, що зустрічі з очільниками краю мають позитивні результати.

Принагідно духовенство висловило подяку обласній владі, що вперше день Різдва визнано вихідним. Геннадій Москаль запевнив присутніх, що так само вихідним буде і Пасхальний день.

Насамкінець зустрічі керівники краю побажали присутнім веселого Різдва та мирного Нового 2016 року. А також подякували за вагомий внесок у розвиток духовності, активне проведення просвітницької діяльності та висловили сподівання на подальшу плідну працю на благо Закарпаття.

Якщо Ви виявили помилку на цій сторінці, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно