Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 300 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 11 700+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 300+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 18 800+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!

Молодь Мукачівської єпархії побувала в Словаччині

Молодь Мукачівської єпархії побувала в Словаччині
З благословення високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського та високопреосвященнішого Ростислава, архієпископа Пряшівського і Словаччини з 23 по 26 серпня 2013 року...

З благословення високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського та високопреосвященнішого Ростислава, архієпископа Пряшівського і Словаччини з 23 по 26 серпня 2013 року відбувся Зліт православної молоді Мукачівської єпархії неподалік м. Сніна Пряшівського краю у Словаччині.

ВІДЕО ДНЯ

Основною метою проведення Зльоту була можливість неформального спілкування із православною молоддю та духовенством Словаччини, духовно-культурна співпраця та обмін досвідом, обговорення новинок молодіжного, соціального та іншого служіння в Церкві а також здійснення паломництва святинями східної Словаччини.

Зліт молоді включав чотирьохденну програму в яку увійшли: молитва, духовні розмови зі священнослужителями, проведення спільних богослужінь, паломництво, зустріч з представниками Братства православної молоді у Словаччині «SYNDESMOS», екскурсії по містах Словаччини, відпочинок на природі, спортивні розваги тощо.

Реклама

Основним місцем перебування православної молоді в Словачинні стала туристична база «Rybniky» поблизу м. Сніна.

Незабутньою подією цього Зльоту стало проведення спільного богослужіння в Свято Успенському храмі села Кленова та паломницька поїздка по храмам Східної Словаччини. Зокрема молодь побувала в таких храмах: Покрови Пресвятої Богородиці с. Варадка, Успіння Пресвятої Богородиці с. Кленова, Вознесіння Господнього м. Сніна, Святого Духа с. Медзілаборець, Святої Тройці м. Свіднік, Архангела Михаїла с.Ладимірова, Різдва Пресвятої Богородиці с. Н. Полянка, рівноапостольних Кирила і Мефодія м. Гуменне тощо.

Реклама

Учасники зльоту отримали духовну користь, знайомство з добрими та щирими людьми, а також незабутні враження та багато позитивних емоцій.

Молодь Мукачівської православної єпархії висловлює величезну подяку голові Відділу у справах сім'ї та молоді Мукачівської єпархії УПЦ протоієрею Віктору Палошу за клопітку роботу з організації вищезазначеного цікавого зльоту та наданні чудової можливості молоді відвідати православну Словаччину, а також заступнику голови Відділу протоієрею Антонію Добошу, який очолив Зліт. Окрему подяку за допомогу у проведенні заходів молодь висловлює настоятелю Успенського храму села Кленова протоієрею Іоанну Білоруському, настоятелю Вознесенського храму м. Сніна та благочинному округу протоієрею Ігорю Кереканичу, настоятелю храму Покрови Пресвятої Богородиці в с. Варадка ієрею Петру Савчаку, голові Братства православної молоді Словаччини Іво Петроваю та іншим організаторам та учасникам.

Вадим Гайдиш, Мукачівська православна єпархія

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно