Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Завершується розгляд справи щодо вбивства священиком трьох осіб

Завершується розгляд справи щодо вбивства священиком трьох осіб

Завершується розгляд справи щодо вбивства священиком трьох осіб

Провадження у справі засудженого священнослужителя підходить до логічного завершення. Заслухавши заяву засудженого та з’ясувавши, які ж обставини останній вважає нововиявленими, професійні судді разом з «народними» переходять до наступної стадії судового процесу – дослідження доказів та дебатів.

ВІДЕО ДНЯ

Так, в Ужгородському міськрайонному суді вчергове відбувся розгляд заяви засудженого щодо перегляду судового рішення, яким йому призначено покарання – довічне ув’язнення, – інформує прес-служба Ужгородського міськрайонного суду. 

Цього разу, сторона захисту – засуджений та адвокати останнього, доводили суду, що діяння, за якими священнослужителя було піддано кримінальній відповідальності (нагадаємо, священнослужитель більше 15-ти років відбуває покарання за вбивство трьох осіб) ґрунтувалися на доказах, штучно створених та підроблених. Зокрема, захисники ставлять під сумнів достовірність висновку експерта, а також вважають, що при постановленні вироку наприкінці 90-х років, судом не були враховані показання свідків про непричетності засудженого до інкримінованого йому вбивства. Більше того, засуджений стверджує, що застосовування судом смертної кари було незаконним, оскільки на той час, більше двох років вже діяв мораторій на застосування такого виду покарання.

Реклама

Сторона ж обвинувачення, як завжди,  була представлена прокурором обласної прокуратури, а потерпіла в судове засідання не з’явилася й цього разу. Прокурор заперечував факт, заявлений захисниками щодо недостовірності доказів, якими підтверджувался винуватість заявника при винесенні вироку судовою колегією у кримінальних справах Закарпатського обласного суду від 18 серпня 1998 року. Також, обвинувачення, не вважає зазначені захисниками обставини як нововиявлені.

Наступного разу, відбудуться дебати адвокатів та прокурора, після чого для належної оцінки доводів захисту й заперечень сторони обвинувачення, присяжні та судді направляться до нарадчої кімнати, де й приймуть рішення щодо наявності або відсутності нововиявлених обставин як підстави для скасування вироку Закарпатського суду від 18 серпня 1998 року, яким священнослужителя засуджено за вбивство трьох осіб.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно