Підписуйтесь на нас у соціальних мережах
  • Facebook 305 000+
    Найбільша новинна спільнота Закарпаття
  • Telegram 10 900+
    Миттєво повідомляємо про найголовніше
  • Instagram 14 400+
    Тримаємо в курсі всіх подій
  • Відразу сповіщаємо важливі новини
  • Viber 16 200+
    Канал головних новин Закарпаття та України
  • YouTube 1500+
    Не лише розповідаємо, але й показуємо
Реклама на PMG.ua
Більше 4 мільйонів читачів на місяць. Найпопулярніше видання Закарпаття!
  • Головна
  • Життя
  • Закарпатських кардіологів навчали європейським методам діагностики та лікування аритмій

Закарпатських кардіологів навчали європейським методам діагностики та лікування аритмій

Закарпатських кардіологів навчали європейським методам діагностики та лікування аритмій

В Ужгороді пройшла наукова конференція та майстер-клас для кардіологів, невропатологів та лікарів сімейної медицини. Провідні фахівці України з питань аритмології  обговорювали із закарпатськими колегами новітні методики діагностики, лікування та попередження ускладнень низки серцевих захворювань. 

ВІДЕО ДНЯ

Конференція проводилась з ініціативи Асоціації аритмологів України та Робочої групи з порушень ритму серця Асоціації кардіологів України, ДУ «ННЦ «Інститут кардіології ім. академіка М.Д.Стражеска», НАМН України, ДВНЗ «Ужгородський національний університет», управління охорони здоров`яЗакарпатської ОДА та обласного товариства терапевті та кардіологів.

Закарпатські медики можливість ознайомитися з останніми рекомендаціями Європейського товариства кардіологів щодо лікування миготливих аритмій, фібриляцій передсердя та застосування імплантованих пристроїв для лікування хронічної серцевої недостатності та аритмій. Зацікавленість та жваве обговорення викликало проведення інтерактивного майстер-класу «Тактика ведення хворого з миготливою аритмією» під час якого лікарі мали можливість не тільки оцінити рівень своїх знань, але й обговорити складні клінічні випадки.

Реклама

За словами Президента Асоціації аритмологів України Олега Сичова третина всіх інсультів вникає на фоні саме миготливої аритмії - фібриляціїпередсердь.Ценайбільшпоширенааритмія, щопідвищуєсмертність у 2 рази і також становить соціальну проблему, оскількикількістьінсультів при фібриляціїзростає у 5–6 разів. 

Довідково: миготлива аритмія (фібриляція передсердь) — один з різновидів надшлуночковоїтахіаритмії, при якій порушується координованість скорочення відділів серця. Подібніконвульсивніпосмикуванням’язівпередсердьпризводять до істотногозбільшеннячастотисерцевихскорочень, щоможедосягати до 600 ударів на хвилину.

Реклама

Миготливааритмія є найбільшпоширеним типом тахіаритмій і складаєприблизно 30-40% відусіхвипадківпорушеньсерцевого ритму.

Вірогідністьрозвиткумиготливої ​​аритміїзбільшується з віком. Так, якщо у віковійгрупі до 60 років хвороба діагностується у 1% людей, то середосіб старше 80 роківцейпоказникзбільшується в 6 разів.

Скопійовано
Наш сайт використовує файли cookie
Для чого це нам потрібно